Mihaela Bilic a declarat că vinul se bea cu paharul, în primul rând, și este foarte bun pentru imunitate. Bărbații pot bea două pahare de vin, iar femeile pot consuma doar unul singur, pe zi.
Conform oamenilor de știință din Franța, resveratrolul, un antioxidant conținut de vin, este un pigment prezent în strugurele roșu. Acesta este unul dintre mulții pigmenți pe care fructele și legumele le au, de aceea sunt atât de colorate. Nutriția nu i-a descoperit însă pe toți pentru a le da o denumire clară.
Ce descoperiri interesante au făcut oamenii de știință
„Francezii au încercat să izoleze resveratrolul și să-l pună în suplimente alimentare, în produse care să presupună folosirea lor fără vinul care vine la pachet. Nu au putut însă să facă o moleculă stabilă și eficientă, nici în alcooli, nici prin deshidratare, n-au reușit să o izoleze, iar concluzia a fost: dacă tot există într-un pahar de vin, de ce să ne chinuim și să complicăm lucrurile, dacă o putem consuma ca atare?”, a declarat Mihaela Bilic, conform Digi24.
Trebuie totuși să fiți atenți. Sucul de struguri nu are același efect. Totul constă în acel puțin alcool și procesul de fermentare, care probabil duc la un efect mult mai complex decât simpla prezență a resveratroulului.
Doar vinul are aceste beneficii asupra organismului
Substanța aceasta există în struguri și în must, însă nu este activă, eficientă. Nu și-a demonstrat beneficiile. Potrivit tuturor studiilor efectuate în domeniu, scăderea riscului cardiovascular și a depunerilor de colesterol pe vase au fost făcute pentru consum de vin.
Oamenii de știință din Franța sunt însă extrem de preciși în ceea ce recomandă. Mare atenție nu trebuie să bem 5 pahare de vin la sfârșitul săptămânii. Acest efect benefic pentru imunitatea noastră se dobândește în momentul în care consumul este moderat sau mic, dar constant. Astfel, pentru a avea o imunitate de fier, trebuie să avem cel puțin o dată la 2 zile un pahar de vin.
Trebuie să bem constant un pahar de vin
Dacă facem pauze lungi în care nu bem, iar ulterior vrem o sticlă întreagă, atunci nu se va instala factorul protector. Încă o informație extrem de importantă, nu vorbim de poate vinurile, ci numai despre vinul roșu sau negru, adică vinul închis la culoare. Acesta conține pigmentul respectiv.
Un alt beneficiu foarte important al vinului este că are un efect anxiolitic. Un pahar de vin din punct de vedere al nutriției are doar 80 cal. Acesta contribuie la liniștire la detașare de acel stres cronic. Multe persoane încearcă să scape de acest stres cotidian cu medicamente, ceea ce este greșit. Un pahar de vin are efecte pozitive mai multe decât negative.
Atenție, este o diferență colosală între beție, atunci când ești euforic. Este vorba doar despre oprirea minții pentru puțin timp și o liniște pe care noi nu ne-o putem oferi în mod constant. Trebuie să ne păcălim cumva mintea, iar printr-un singur pahar de vin putem face acest lucru.