De-a lungul timpului, a existat o curiozitate constantă asupra secretului longevității Reginei Elisabeta a II-a. Majestatea Sa a ajuns la venerabila vârstă de 96 de ani. Fără dar și poate, suverana britanică a avut și o genă bună, însă și alimentația pe care a avut-o a jucat un rol important. Iată ce meniu a ajutat-o pe Regina Elisabeta să depășească nouă decenii de viață.
Ce alimente consuma zilnic Regina Elisabeta
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a devenit al doilea cel mai longeviv suveran, cu cei 70 de ani de domnie pe care i-a împlinit anul acesta, la vârstă de 96 de ani. Majestatea Sa a avut o alimentație foarte sănătoasă. Unul dintre foștii bucătari ai monarhului Marii Britanii, Darren McGrady, a vorbit despre preferințele culinare ale suveranei.
Potrivit fostului bucătar al Casei Regale, Majestatea sa avea obiceiul de a consuma același tip de alimente în majoritatea zilelor. Darren McGrady a susținut că Regina mânca de patru ori pe zi. Se pare că suverana Marii Britanii prefera porții mici la micul dejun, prânz, ceaiul de după-amiază și cină. În cadrul unui videoclip publicat pe Youtube, McGrady a vorbit despre fiecare masă a Reginei.
Astfel, la micul dejun, Elisabeta își începea dimineața cu o ceașcă de ceai și biscuiți. Apoi, prefera un bol cu cereale și câteva fructe asortate, pentru a-și începe ziua cum trebuie. La ocazii speciale se mai răsfață cu omletă și somon afumat.
La prânz, fostul bucătar al Casei Regale îi pregătea pește la grătar, cu spanac sau dovlecei. Ea mai mânca și pui la grătar, cu o garnitură de salată. Așadar, prânzul era unul simplu și urma un model bogat în proteine și sărac în carbohidrați. Somonul scoțian servit cu spanac și dovlecel ar fi fost unul dintre preferatele ei. De asemenea, Reginei Elisabeta îi plăcea în mod special să savureze un gin sau un cocktail înainte de a-și lua masa de prânz.
Înainte de a lua cina, suverana britanică se răsfăța cu o prăjitură de biscuiți cu ciocolată, alături de ceaiul de după-amiază.
Și la cină, Majestatea Sa servea carne și legume gătite. Uneori ea alegea carnea de fazan sau căprioară, însă doar ocazional. Alături de ciocolată, regina se bucura de câteva căpșuni sau piersici la desert. La finalul mesei, regina Elisabeta se delecta cu un pahar din cea mai bună șampanie.