După cumpărături, preferăm să păstrăm produsele noastre în frigider. Cu toate acestea, este important de știut că nu toate alimentele își au neapărat locul în frigider. Mai ales când vine vorba de fructe și legume. Află de ce ar fi dăunător, chiar periculos, să depozitezi în acest loc cartofii.
Obișnuiai să depozitezi cartofii în sertarul de la frigider? Ei bine, acest obicei nu este tocmai bun.Pe de o parte, temperatura rece le modifică gustul, transformând amidonul în zahăr. Acest lucru perturbă, de asemenea, textura legumelor, care devine mai tare și mai granuloasă după gătire.
Pe de altă parte, atunci când amidonul este denaturat, poate provoca o reacție chimică periculoasă la gătitul cartofilor.
Cartofii tind să putrezească mai repede atunci când intră în contact cu frigul. Cartofii sunt bogați în amidon și acesta din urmă va secretă toxine cauzate de frig. Amidonul este un soi de zahăr care se transformă în contact cu temperatura scăzută în fructoza și glucoză. Această reacție se numește „îndulcire la rece”. Această modificare crește nivelul de acrilamidă.
În cele din urmă, fiți conștienți de faptul că tind să putrezească mult mai repede atunci când sunt într-un mediu rece.
De asemenea, cel mai bun mod de a-ți proteja casa de această substanță toxică este să depozitezi cartofii într-un loc răcoros și uscat precum cămara. De asemenea, atunci când gătiți, evitați rumenirea excesivă pentru a reduce nivelul de acrilamidă.
Alte alimente de ținut departe de frigider
În timp ce cartofii refrigerați pot reprezenta o amenințare pentru sănătatea dumneavoastră, există și alte alimente care ar trebui ținute în afară frigiderului din diverse motive.
Ceapa
Ceapă (ca usturoiul de altfel) nu trebuie păstrată la frigider. De ce nu ? Pur și simplu pentru că acest aliment este ușor o victimă a oxidării. Iar dacă se mulează rapid din cauza umidității, atunci își pierde fermitatea și aroma, devenind astfel mai moale și mai puțin plăcută la gust. De asemenea, la frigider, mirosul puternic de ceapă poate afecta alte alimente. Așa că lăsați ceapă în cămară unde poate rezista luni de zile. .
Busuioc și alte ierburi aromatice
Tocmai ai cumpărat ierburi proaspete? Nici măcar nu vă gândiți să le puneți la frigider, se pot înnegri rapid și se ofilesc înainte de vreme. Busuiocul, coriandru sau arpagicul sunt cunoscute că absorb tot felul de mirosuri.
În schimb, lasă-le într-o cană cu apă de parcă ar fi flori tăiate. Le vei putea păstra timp de zece zile, amintindu-ți să schimbi apă din când în când.