Dacă, din păcate, tirbușonul tău s-a pierdut sau s-a rupt, este întotdeauna bine să ai o soluție de înlocuire. A ști să deschizi o sticlă de vin fără un tirbușon poate fi un lucru cu adevărat salvator în anumite situații, mai dacă te afli în postura de gazdă care trebuie să-și servească oaspeții. Prin urmare, vă vom dezvălui toate micile trucuri care vă permit să deschideți o sticlă de vin, chiar și fără un tirbușon.
Fie că doriți să vă relaxați în timp ce savurați un pahar bun de vin instalat confortabil pe canapeaua dvs. sau pur și simplu să vă serviți oaspeții, aceste tehnici vă vor fi de mare folos.
Deschide sticla de vin cu o brichetă
În acest caz, este suficient să încălziți gâtul sticlei folosind bricheta. Acest lucru va crea o reacție termică și în aproximativ 20 de secunde dopul ar trebui să fie împins afară din sticlă . De asemenea, procesul poate dura între 1-2 minute. Cu toate acestea, este indicat să vă îndepărtați de sticlă, în momentul în care dopul iese din sticlă.
Deschide sticla de vin cu un cuțit, cheie sau foarfece
Înarmați-vă cu mai multă precauție pentru că veți avea nevoie de un instrument mai ascuțit , și anume un cuțit. Cel mai bine este să folosiți un cuțit zimțat, foarfece sau chiar o cheie. Pentru a folosi cuțitul pe post de tirbușon trebuie doar să introduceți lama în centrul dopului și să răsuciți ușor . Trebuie să faceți acest lucru cu grijă, pentru a preveni intrarea dopului în interiorul sticlei.
Apoi introduceți cuțitul sau cheia în dop la 45 de grade. Mai apoi trebuie să răsuciți ușor unealta pe care o utilizați, trăgând-o spre dvs . De asemenea, asigurați-vă că vă poziționați corect în raport cu sticla pentru siguranță și pentru a elimina în mod corespunzător dopul.