Reclamă

În trecut, artiștii și oamenii de știință erau foarte intrigați de anatomia corpului uman, de perfecțiunea sa și de înțelegerea fiecărei părți.

În perioada Renașterii s-au făcut diverse studii de anatomie care au fost în slujba pictorilor care căutau perfecțiunea în munca lor. Aceste studii au deschis o ușă către misterele corpului uman. Și în timp, corpul continuă să ne fascineze.

Vârful văduvei

Top 5 trăsături corporale rare care te fac de fapt unic
Pixabay

Dacă ai observat când te uiți în oglindă că linia părului tău formează un punct în formă de V în centrul capului tău, ai această trăsătură numită vârful văduvei. Doar 33% din populație are acest lucru. Și dacă vă întrebați de unde provine acest nume ciudat, datează din Anglia secolului al XVIII-lea. Când anumite femei purtau pălării negre triunghiulare a căror vârf le cădea în mijlocul frunților.

Model de amprentă arc

Amprentele ne identifică în mai multe sisteme. Lucrul unic despre amprentele digitale este că 65% din populație are cercuri. 30% au amprente în formă de vârtej. Și doar 5% posedă acest model unic de arc.

Palmaris longus

Palmaris longus este un mușchi lung al palmierului care a fost folosit de strămoșii noștri pentru a se cățăra în copaci. Acest mușchi nu mai este folosit. Dar există oameni care încă se nasc cu el. Dacă ești curios să afli dacă o ai, așează-ți palma pe o suprafață plană și atinge-ți degetul mare cu degetul mic. Veți vedea acest mușchi ieșind din încheietura mâinii dacă aveți această trăsătură rară.

Heterochromia

Această caracteristică rară care face ca fiecare ochi să aibă o culoare diferită se numește heterocromie. Ceea ce face acest lucru cu atât mai fascinant este că această afecțiune este prezentă doar la mai puțin de un procent din populație. Heterocromia poate apărea atunci când concentrația de melanină din ochi nu este uniformă. De cele mai multe ori ca urmare a geneticii.

DEC2 Gene

Dacă ai acel prieten care pare să aibă întotdeauna nivelul de energie la 100% chiar și atunci când dorm prost, probabil că prietenul tău are gena DEC2. Doar 5% din populație are această afecțiune. O persoană normală i se recomandă să doarmă cel puțin 7 ore pentru a-și recupera energie. În timp ce persoanele cu această trăsătură specială pot dormi între 4-6 ore și se pot simți la fel de proaspete ca o margaretă.

Persoanele cu gena DEC2 pot avea cicluri de somn mai rapide și pot realiza mai multe în timpul muncii. Mari personalități precum Leonardo da Vinci și Nikola Tesla au avut această condiție unică.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro