Reclamă

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că ne vom confrunta cu o iarnă complicată în privința alimentării de gaze. Totuși, oficialul a menționat că țara noastră nu este dependentă de gazul rusesc. Reamintim că analiștii au anunțat că Rusia va răspunde dur sancțiunilor pe care le-a primit de la UE. Această țară a anunțat deja că intenționează să oprească furnizarea de gaze către Europa. 

Virgil Popescu a vorbit și despre plafonul de consum la gaze. Acesta a transmis că plafonul a fost eliminat pentru consumatorii casnici cu centrale individuale. Așadar, românii care au centrale vor plăti 31 e bani pe kilowatt, oricât ar fi consumul, exact cum s-a întâmplat anul trecut. 

Virgil Popescu: Va fi o iarnă complicată!

Deși a precizat că va fi o iarnă grea, oficialul a ținut să liniștească populația și a spus că vom trece cu bine peste această perioadă. Popescu a transmis că țara noastră nu este dependentă de gazul rusesc. De asemenea, el a anunțat că România poartă discuții cu alte state pentru livrarea suplimentară de gaze naturale. 

„Mai sunt depus la cap la cap niște lucruri cu privire la tranzitul acestor gaze în așa fel încât să le putem aduce în România”, a declarat oficialul. 

În plus, ministrul a declarat că în prezent avem gaz în proporție de 75,6 la sută din capacitate, adică mai mult decât aveam la 1 noiembrie 2021. 

Ce se va întâmpla cu furnizarea gazelor, în iarnă

„Vom trece, avem cantitățile de gaze necesare. În momentul de față avem 2,306 miliarde de metri cubi, reprezentând 75,6 la sută din capacitatea de înmagazinare, adică vreau să vă zic că am depășit cifra de la 1 noiembrie anul trecut, deci avem mai mult decât aveam la 1 noiembrie anul trecut”, a mai spus Popescu. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut un anunț îngrijorător, mai ales pentru românii care au centrale. 

Ministrul Energiei este convins că această cifră va fi depășită, iar în noiembrie 2022 am putea ajunge la 80%. Totuși, el a ținut să menționeze că pe măsură ce trece timpul și temperatura scade, aduci crește și consumul.  

Reamintim că războiul început în luna februarie 2022 de către Rusia în Ucraina a provocat un dezastru total în lume, însă a pus Europa la pământ. Multe țări erau dependente de gazul rusesc, iar acum sunt puse în situația să găsească soluții pentru a nu lăsa oamenii în frig. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro