Reclamă

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că pe data de 8 septembrie 2022, pe cardurile românilor va intra cea de-a doua tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale. Toți românii care beneficiază de cardurile sociale vor mai primi un mic ajutor financiar din partea autorităților. 

Se dă cea de-a doua tranșă de ajutor social

Cea de-a doua tranșă, în valoare de 250 de lei, va intra direct pe cardurile pe care le-au primit de la stat oamenii, pe data de 8 septembrie 2022. Românii care s-au înscris în programul „Sprijin pentru România” vor primi banii imediat cum vor fi virați. 

Conform cifrelor furnizate de autorități, noua tranșă de ajutor financiar cuprinde 150.000 de noi beneficiari. Cei care s-au înscris în acest program ar fi trebuit deja să primească cardurile sociale până pe data de 3 septembrie, urmând ca joi, 8 septembrie, să li se vireze banii în cont. 

Pe de altă parte, persoanele care sunt înscrise în program, dar care nu au primit un card, trebuie să se ducă la Poșta Română. Reprezentanții acestei instituții vor verifica dacă toți beneficiarii eligibili au intrat în posesia cardurilor. Printre acestea pot fi persoane care nu au fost găsite acasă sau nu au răspuns avizării. Dacă nu ați primit aceste carduri, trebuie să vă informați de la reprezentanți ai Poștei Române. 

Vestea zilei pentru zeci de mii de români! Se întâmplă pe 8 septembrie 2022: Statul bagă banii direct pe card!

Ajutor de la stat pentru românii vulnerabili

Procesul de emitere, distribuire și încărcare a tichetelor sociale a debutat la data de 1 iunie 2022, în cadrul programului „Sprijin pentru România”. Guvernul României a luat această decizie pentru a-i ajuta pe bătrâni, pe familiile monoparentale sau pe cei care au salarii foarte mici, în această perioadă grea. 

Vestea bună este că, potrivit ministrului Marcel Boloș, autoritățile din România poartă discuții cu reprezentanții European Commission pentru ca programul acesta să fie prelungit până în anul 2027.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro