Ești un mare consumator de lapte și nu știi cum să-l păstrezi mult timp? Vă vom împărtăși un truc care vă va permite să păstrați laptele proaspăt mult timp după deschidere. Într-adevar, laptele este un aliment care se strică rapid, acesta făcând parte din categoria articolelor perisabile. Pentru a evita orice risipă de alimente, poți urma acest truc pentru a-ți păstra laptele proaspăt mai mult timp.
Produsele lactate sunt alimente care nu se păstrează foarte mult timp, motiv pentru care se vor strica mai repede decât ai putea crede.
Cum să păstrezi laptele mai mult timp
Pentru a păstra laptele în mod corespunzător , este indicat să-l lăsați într-un loc la temperatura camerei când este încă închis. Dupa deschiderea laptelui, cel mai bine este să îl țineți la frigider altfel se va acri si si nu il veți mai putea consuma. Laptele deschis trebuie păstrat între 0°C și 4°C în partea cea mai rece a frigiderului din partea superioară a aparatului electrocasnic. De asemenea, ar trebui să evitați să-l puneți în ușa frigiderului și să-l țineți departe de alte alimente mirositoare.
Ce trebuie să adaugi în lapte pentru a-l păstra
Pentru a păstra laptele cât mai mult timp, există un truc care îți va permite să-l consumi după mult timp. Vei evita irosirea produselor lactate cu acest sfat foarte simplu. Pentru a păstra bine laptele după deschidere, puteți adăuga un praf de sare în sticla de lapte. Acest lucru îi va dubla timpul de păstrare. Mai mult decât atât, sarea nu se va simți în gustul laptelui.
Sarea este un antimicrobian care poate întrerupe creșterea bacteriilor. În plus, sarea ajută la conservarea alimentelor perisabile precum carnea sau peștele, datorită capacității sale de a absorbi umiditatea și de a o reține.
Dacă sticla ta de lapte este încă închisă, o poți păstra timp de până la trei luni la temperatura camerei și într-un loc uscat. Dacă laptele este pasteurizat, acesta trebuie păstrat la frigider, iar data de expirare a acestuia este în general între 15 și 20 de zile. Pentru a vă păstra laptele proaspăt cât mai mult timp posibil, lăsați-l în recipientul original. Așezați-l departe de alte alimente care emană miros! Totodată, pentru a păstra laptele cât mai mult timp, îl puteți și congela. Acest lucru poate afecta gustul și calitatea laptelui.