Reclamă

Mai exact, jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre această situație care pare că nu se va termina în curând. Publicistul este de părere că tot ce se întâmplă în prezent în urma sancțiunilor pe care le-a primit Rusia nu face decât să îl ajute pe liderul de la Kremlin. În opinia lui, cea mai bună formă de a scăpa de Vladimir Putin este ca lușii să fie lăsați să meargă în Europa. 

Ion Cristoiu consideră că în prezent la Kremlin există o strategie gândită bine de câțiva ani în legătură cu acest lucru, iar tot ce s-a întâmplat în ultima vreme, inclusiv asasinarea fiicei lui Dughin l-a ajutat foarte mult pe Vladimir Putin pe plan intern. Referitor la interzicerea rușilor în Uniunea Europeană, este o decizie extrem de proastă, spune jurnalistul. 

Ajutor de la europeni pentru Vladimir Putin

„Pentru Occident, cea mai bună formă de a-l termina pe Putin este să-i laşi pe ruşi să meargă în Europa. Trebuie să-i atragi. Orice măsură anti-rusească nu face altceva decât să-i mobilizeze (…) în jurul lui Putin”, a afirmat publicistul, pentru AlephNews.ro. 

Nici planul lui Olaf Scholz și Emmanuel Macron de extindere a Uniunii Europene și eliminarea dreptului de veto în luarea deciziilor europene nu este unul foarte bun. Cristoiu spune că acestea sunt niște propuneri aruncate de cei doi, fără a avea o bază clară. Jurnalistul spune că la această oră nu există niciun prioiect european, iar oamenii trăiesc de pe o zi pe alta, exceptându-l pe Vladimir Putin, evident. 

S-a aflat! Care este singura modalitate de a-l „elimina” pe Vladimir Putin. Ion Cristoiu a spus totul
Colaj Substantial

Se pregătesc restricțiile pentru pandemie

„Vă atrag atenţia că deja pregătesc restricţiile pentru pandemie. Au anunţat deja că vor cumpăra vaccin pentru Omicron şi reintroducerea măştilor. Prima restricţie va fi masca sub pretextul că vin oamenii din vacanţă. Occidentul se pregăteşte. Ei oricum sunt obişnuiţi cu masca. În Anglia eram eu şi soţia cu mască. Singurii purtători”, a mai spus publicistul. 

Războiul dintre Rusia și Ucraina a izbucnit pe data de 24 februarie 2022, atunci când Vladimir Putin a dat ordin militarilor să tragă în ucraineni. Războiul deja începuse în anul 2014, atunci când Rusia a anexat Crimeea, însă anul acesta a escaladat puternic.

Războiul provocat de Rusia a pus pe brânci Europa

Invazia rușilor a provocat cea mai rapidă criză de refugiați în Europa, de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. În jur de 7 milioane de ucraineni au fugit din țară. Mulți sunt în România, Republica Moldova și Polonia.  

De asemenea, din cauza invaziei rușilor, a fost provocată o penurie de alimente la nivel mondial. Prețurile au crescut extrem de mult, iar rușii au anunțat că vor opri furnizarea gazului spre Europa, ceea ce înseamnă că vom avea o iarnă extrem de grea.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro