Reclamă


Închinarea la sfintele moaște este intens criticată în aceste vremuri. Opiniile oamenilor se împart astfel în două categorii cu opinii distincte legate de acest gest de manifestare a credinței.

Prima categorie îi are în prim plan pe cei care se închină cu smerenie la acestea, pentru bunăstare, statornicie, liniște și sănătate. Credincioșii cinstesc sfintele moaște și deseori parcurg sute și mii de kilometri pentru a ajunge să le atingă.

De cealaltă parte a baricadei se regăsesc cei care nu recunosc acest gest ca unul de credință. Mai mult, aceștia îi critică aspru pe cei care cinstesc moaștele.

Dincolo de controversele lumii, numeroase minuni se întâmplă prin intermediul acestor mărturii ale credinței vii. Corpurile sau părțile de corp ale propovăduitorilor învățăturii creștine rămân sute de ani intacte. Un exemplul în acest sens este Sfântul Alexandru din Svir. Acesta este prăznuit în fiecare an la finalul verii, pe 30 August.

Mâna Sfântului a rămas intactă

Mâna Sfântului Alexandru din Svir stă mărturie a minunii lui Dumnezeu, susțin credincioșii care ajung să o atingă. Membrul nu doar că a rămas intact după 500 de ani de la trecerea în veșnicie ci este caldă, iar culoarea pielii este gălbuie.

Sursa foto: Social media

Mormântul Sfântului Alexandru a fost descoperit în jur de 1640. Pe atunci, un grup de muncitori lucrau la construcția unei mănăstiri în orașul Svir. Un fulger a lovit aproape de locul în care acesta era înhumat.

Treptat,  mănăstirea de odinioară a transformată în spital. A urmat însă a doua aflare a sfintelor moaște. Aceasta a avut loc în anul 1997, odată cu redeschiderea mănăstirii. Trupul Sfântului Alexandru a rămas întreg, spre uimirea credincioșilor și monahilor.

Este considerat sfântul care vindecă paralizia

Numeroși credincioși din întreaga lume se roagă la Sfântul Alexandru din Svir. Cei care nu au posibilitatea de a ajunge să atingă moaștele, citesc cu evlavie acatistul care îi poartă numele.Numeroși paralizați și-ar fi găsit vindecarea după ce au atins moaștele acestui sfânt.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro