În ultima perioadă, rețelele de socializare s-au umplut de persoane care evidențiază o situație acută a singurătății. Unii sunt de părere că mediul online nu a făcut decât să adâncească această problemă. Pe de altă parte, un psiholog a făcut profilul real al celor care se încadrează în această categorie, pentru a înțelege chestiunea de la rădăcină.
Cum sunt cu adevărat oamenii singuratici
Cristina Ionescu, psiholog clinician și psihoterapeut, a dezbătut pe rețelele de socializare unul dintre cele mai răspândite subiecte ale acestui secol. Astfel că, ea a conturat perfect imaginea oamenilor care favorizează singurătatea și a dezvăluit ce stă la baza acestei alegeri pe care o fac unele persoane.
Ea a dezvăluit că oamenii aleg să fie singuri, însă nu mereu este o alegere voită. Practic, cei care rămân singuri își doresc să fie așa, pentru că în spatele deciziei involuntare se află un trecut mai puțin obișnuit. Psihologul spune că acești oameni au suferit în trecut. Ei au avut parte de nenumărate critici care i-au făcut să dobândească o stimă de sine scăzută.
„Oamenii au o imagine de sine destul de joasă, nu se văd la adevărata valoare și asta este din cauza felului în care au fost priviți de părinții lor.
Persoanele singuratice mențin o furie profundă împotriva eventualilor parteneri amoroși și aruncă eșecul relațiilor asupra celorlalți. În spatele acestor descrieri stă credința faptului că nu sunt suficienți și că nu merită iubire”, a declarat psihologul.
@psih_cristina_ionescu Voi ati intalnit persoane care sa se incadreze in acest profil? #psihologie #5pasidebine #psihoeducatie #psihoterapie #relatii #furie #singuratici ♬ original sound – Psiholog Cristina Ionescu
Singuraticii se împart în două categorii. Singuraticii extrovertiți, care nu au nici o problemă să își facă prieteni sau să aibă o viață socială. Totuși, aleg să își petreacă cea mai mare a timpului singuri.
Singuraticii introvertiți se simt mai bine și mai în siguranță atunci când sunt departe de agitație sau de ceilalți oameni. Însă, oricum ar fi, singurătatea este o problemă care devine din ce în ce mai răspândită. Și nu doar la nivel național.