În ultimii ani, trendurile nu au legătură doar cu imaginea, abordarea look-ului ci și sunt legate și de alimentație. Curiozitatea, influențele regăsite mai ales în online sau simpla alegere personală determină multe persoane să încerce o astfel de abordare a vieții. Deși pare de departe un stil de viață sănătos susținut cu tărie de mulți adepți, veganismul vine la pachet și cu o serie de dezavantaje.
Este deja cunoscut faptul că veganii resping ideea de a consuma produse de origine animală din motive ce țin de moralitate.
Lipsa sațietății
De cele mai multe ori, persoanele care optează pentru acest gen de alimentație, au în planul alimentar mai mult de 3 mese pe zi. Acest lucru se datorează aportului mic de proteine pe care organismul lor îl poate lua din mâncarea vegană.
Stări de oboseală dese
Acizii grași cu un rol esențial în a oferi organismului „combustibilul” necesar pentru a ne da energie, nu sunt consumați în dieta vegană. De altfel, nutrienții din carne și alte produse de origine animală nu pot fi luați doar din plante, cereale, etc.
Din acest motiv multe persoane care adoptă veganismul ca stil de viață se vor simți deseori epuizate.
Copiii și femeile însărcinate nu ar trebui să aibă o astfel de alimentație
În cazul copiilor, adoptarea unui stil de alimentație vegan ar avea efecte dezastruoase. Cei mici au nevoie de numeroși nutrienți din produsele de origine animală. Carnea, laptele, ouăle, iaurtul, brânza sunt produse de nelipsit din planul alimentar al celor mici.
Totodată, femeile gravide au nevoie se aport zilnic de vitamine, minerale și acizi grași în organism. Dieta lor trebuie să fie una echilibrată, însă care să includă proteina de origine animală.
Multe persoane vegane utilizează zilnic suplimente alimentare care să acopere deficitul de vitamine din organism.
Este indicată o astfel de dietă pe termen scurt pentru detoxifiere, însă alimentația echilibrată rămâne cu siguranță cheia sănătății.