Reclamă

S-a dat alerta şi în România, după confirmarea primului caz de coronavirus din Gorj.  Acum, o altă persoană este suspectă de noul virus chinezesc. Este vorba despre o femeie din Râmnicu Vâlcea care s-a aflat în acelaşi avion cu „PACIENTUL ZERO”- italianul care a adus în România virusul ucigaş.
Femeia se află acum internată la la Sectia Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Vâlcea.

”Femeia este izolată, însă deocamdată clinic nu a fost confirmat coronavirusul. Poate fi o gripă normală. Se asteaptă rezultatul analizelor. Suntem pregatiti pentru a face față unor asemenea situații, însă deocamdata nu este decat o suspiciune neconfirmată” – a declarat, pentru România Tv, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Valcea, dr. Dan Ponoran.

„Bărbatul care a contractat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD de la ISU Dolj, dotată corespunzător şi având condiţii de izolare totală a pacientului. De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenţii de tip CBRN (situaţii de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară)”, precizează sursa citată.

 


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro