Puiul este considerat pe scară largă unul dintre cele mai adaptabile tipuri de carne. Este absolut adevărat că deseori avem tendința de a folosi pui în multe mese. Chiar dacă puiul este în general cunoscut ca o alegere sănătoasă, asta nu înseamnă că este o alegere bună să servești acest tip de carne în fiecare zi. Iată de ce !
Unul dintre motivele pentru care mulți oameni aleg puiul este că acest tip de carne este una slabă. Conține multe proteine, în timp ce conținutul său de grăsimi este scăzut în comparație cu carnea roșie. Pare un motiv bun pentru a mânca mult pui, nu-i așa? Ei bine, nu. Acest lucru ar putea cauza unele dintre următoarele probleme.
Știm că o dietă variată este cheia unui stil de viață sănătos. Acest lucru este valabil și pentru consumul de carne de pui: prea mult din același lucru nu este benefic, deoarece poate duce ulterior la probleme de sănătate. Consumul excesiv de pui este dăunător pentru greutatea ta, pentru inimă și ai un risc crescut de intoxicație alimentară.
Prea multe proteine
În mod ideal, aproximativ 10-35% din aportul caloric zilnic ar trebui să provină din proteine. Dacă mănânci prea multe proteine, corpul tău le stochează sub formă de grăsime. Aceasta înseamnă că vor crește kilogramele în plus, ceea ce poate duce la un nivel ridicat al lipidelor din sânge. Consumul zilnic de pui contribuie cu o parte semnificativă a aportului de proteine, așa că fii atent.
Riscuri crescute de boli de inimă
Consumul prea mult de carne de pui poate duce la creșterea nivelului de colesterol. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că acest lucru este legat de bolile cardiovasculare. Astfel, consumul de pui și alte produse bogate în proteine crește indirect riscul de probleme cardiovasculare ce pot duce la deces.