Reclamă

Cu toții suntem diferiți din cauza culturilor noastre diverse.

Și este și o mare parte a distracției de a călători să descoperi lucruri despre un loc care nu sunt la fel de comune sau care nu există în țara ta de origine. Dar dacă știi aceste lucruri, călătoria ta va fi mai lejeră și poți evita situațiile jenante sau amuzante.

În Japonia, numărarea degetelor este indicată de cifrele ascunse

Top 5 tradiții neobișnuite care sunt considerate normale în alte țări
Pixabay

Modul în care oamenii din diferite țări și culturi își numără pe degete este foarte diferit. Anumite culturi încep să numere de la degetul arătător, la fel ca în SUA și China. Alții numără numărul unu din degetul mare în Germania, Italia, Franța și alte câteva țări europene. Dar în Japonia, este foarte diferit. În loc să ridice degetele, își ascund degetele pentru a afișa numărul și își ascund degetul mare pentru a număra 1.

În Indonezia, este destul de obișnuit să folosiți frunze de banane ca acoperire pentru farfurii în timpul meselor

Frunzele de banană au fost folosite în gătit de mult timp și fac parte din cultura și tradiția alimentară din multe țări. De exemplu, un covoraș din frunze de banană în Indonezia este adesea folosit pentru a acoperi farfuria atunci când mâncarea este servită. În acest caz, frunza de bananar face mai mult decât să arate frumos. De asemenea, împiedică vasele să se murdărească prea mult și ajută procesul de curățare să utilizeze mai puțină apă.

În Egipt, nu trebuie să ceri sare

În Egipt, ai putea să jignești pe cineva cerând sare. Acest lucru se datorează faptului că este un semnal pentru bucătar că mâncarea lor are nevoie de mai multe condimente sau „completare” din partea ta pentru a o face plăcută pentru tine. Egiptenii o consideră o insultă, deoarece implică faptul că oaspetele este dezgustat de mâncare.

În India, femeile căsătorite poartă inele pentru degete

Verighetele sunt de obicei purtate pe al patrulea deget al mâinii stângi în Statele Unite și în multe alte țări occidentale. Tradiția indiană spune că este purtat pe mâna dreaptă, deoarece mâna stângă este considerată murdară.

Cu toate acestea, femeile căsătorite din India poartă bijuterii mai mult decât doar pe mâini. Le-au pus și pe picioare. Hindușii au o practică de a folosi un inel pentru degete numit Bichiya. Este pus pe al doilea deget al ambelor picioare.

În Coreea de Sud, un nou-născut este considerat a avea un an

Un bebeluș coreean are deja un an când s-a născut – toată lumea are un an la 1 ianuarie, prima zi a Anului Nou. Așadar, un nou copil născut pe 31 decembrie va împlini 2 ani pe 1 ianuarie, a doua zi. Să presupunem că te-ai născut în anul 2000. Înseamnă că ai 19 ani în restul lumii, dar 20 de ani în Coreea.

Originile acestui sistem sunt necunoscute. Cu toate acestea, există și alte explicații pentru această tehnică particulară de numărare a vârstei. Potrivit unei ipoteze, un an înregistrat în ziua nașterii face aluzie la cele 9 luni petrecute în uter, rotunjite la 12. Alte ipoteze indică faptul că culturile asiatice timpurii nu credeau în conceptul de număr zero.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro