Reclamă

Experții în bucătărie au spus care este motivul pentru care nu trebuie să pui mâncarea care a stat afară, în frigider. Se pare că pericolul este destul de mare. Cele mai frecvente probleme de sănătate sunt cele din timpul verii, care sunt legate în special de infecțiile gastro-intestinale. Acestea pot fi destul de grave și poți ajunge chiar și la gastroenterite severe.

Pentru a preveni aceste probleme de sănătate, este esențial să aveți mult mai multă grijă de cum păstrați mâncarea pe timpul verii. Coordonatorul serviciului de Medicină Internă de la Spitalul HM Modelă, Dr. Ignacio Ramil a fost foarte concis în această privință.

„Este evident că originea majorității infecțiilor gastrointestinale care apar în perioada verii se datorează creșterii temperaturii ambiante. Rețineți că frigul frigiderelor ajută la încetinirea creșterii încărcăturii bacteriene a alimentelor, deci nu le sterilizează. Dar la temperatura camerei acea rată de creștere se va înmulți mult mai repede și este mai ușor să consumi concentrații mari de bacterii per unitate de hrană și asta poate provoca daune”, a precizat medicul Ignacio Ramil.

social media

Gătitul corect al alimentelor scade riscul de infectare

Pentru a preveni o toxiinfecție alimentară, trebuie să fim foarte atenți cu mâncarea. Gătitul bine al alimentelor înseamnă reducerea încărcăturii bacteriene, care este influențată și de timpul în care hrana gătită rămâne înainte de a fi băgată la frigider. De asemenea, este important și timpul în care rămâne în frigider, dar și timpul care trece de la scoatere până la consum.

„Odată rupt acest lanț, atunci când alimentele părăsesc frigiderul și se încălzesc, nu se mai pot întoarce în frigider, deoarece încărcătura bacteriană a crescut și riscul de intoxicație alimentară crește”, spun experții în alimentație.

Același lucru este valabil și pentru alimentele care sunt scoase de la congelator. Acestea trebuie consumate cât mai repede posibil. Astfel, dacă înghețăm un aliment cu încărcătură bacteriană mare, atunci când îl scoatem, există timp minim pentru a-l prepara.


Reclamă

Share.

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro