Hârtia de copt este un joc universal, probabil cel mai cunoscut pentru numeroasele sale utilizări în copt.
Poate fi o barieră eficientă între straturile lipicioase de fursecuri sau o modalitate ușoară de a menține blaturile curate în timpul coacerii și are și o mulțime de alte utilizări interesante. Dar înainte de a ajunge la acestea, ce este, mai exact, hârtia de copt?
De asemenea, este rezistent la căldură până la 450 de grade Fahrenheit (232 de grade Celsius). Ceea ce o face sigură și rezistentă la ardere în majoritatea cuptoarelor.
Ambalaj cadou
Nu contează ce versiune de hârtie ai în bucătărie. Fie hârtia albă, fie cea maro poate servi drept hârtie de împachetat pentru un cadou. Poate fi nevoie de câteva straturi pentru a împiedica destinatarul să poată vedea ce este învelit în el. Mai ales dacă este hârtie de copt albă, care are o calitate puțin transparentă. Hârtia de copt este, în ansamblu, o soluție ieftină. Care, atunci când este folosită ca folie de cadou, poate fi îmbrăcată cu panglică sau decorată cu modele ștanțate, desenate sau pictate.
En Papillote
O altă utilizare a hârtiei de copt? Gătirea în papillote, care, deși sună fantezist, este de fapt doar introducerea ingredientelor – somon și sparanghel, de exemplu – într-un pachet de hârtie de pergament și coacerea în cuptor. Această metodă funcționează cel mai bine cu alimente care se gătesc rapid, cum ar fi peștele sau alte fructe de mare, și va beneficia de adăugarea de ierburi proaspete sau condimente, cum ar fi o stoarcere de lămâie.
Pentru a face asta, îndoiți o foaie de hârtie de copt în jumătate, adăugați mâncarea pe o parte, apoi îndoiți cealaltă jumătate de hârtie de pergament peste mâncare. Pentru a sigila, rostogoliți marginile împreună, asigurându-vă că lăsați mult spațiu pentru ca magia să se întâmple. Pe măsură ce pachetul se încălzește, aburul se va aduna în interiorul său. Creând o masă luxuriantă și suculentă care rămâne umedă fără adăugarea de uleiuri.
Sacoșă pentru decorare
Data viitoare când aveți produse de copt neinspirate în jur, amintiți-vă acest lucru. Cu doar puțină hârtie de copt și niște glazură, puteți face o pungă și puteți adăuga un pic decorativ. Fie că este „La mulți ani” pe o prăjitură sau un inel vesel de glazură pe un prăjitură cu zahăr.
Procesul poate fi un pic ca a face un avion de hârtie. Dar în cele din urmă veți avea un tub prin care puteți stoarce glazura ca un profesionist. Îndoiți pur și simplu o bucată dreptunghiulară de hârtie de pergament în jumătate în diagonală. Apoi, tăiați-o în jos. Luați o jumătate și rulați-o în jurul mâinii pentru a forma un con și apoi înfășurați cealaltă jumătate pentru a forma un alt con în jurul primului. Introduceți capătul exterior astfel încât să se țină împreună. Puneți-l în poziție verticală într-un pahar de băut gol, cu vârful îngust îndreptat în jos și umpleți-l cu glazură.
Depozitare brânzeturi
Deși este posibil să găsiți brânză deja învelită în plastic atunci când faceți o achiziție, aceste sigilii etanșe la umezeală sunt concepute pentru utilizare pe termen scurt. Folia de plastic poate prinde umezeala, încurajează creșterea mucegaiului și crește nivelul de amoniac din brânzeturi. Ceea ce poate altera negativ gustul.
În schimb, înlocuiți folie de plastic cu hârtie de pergament, care permite brânzei să respire. Apoi puneți-o într-o pungă de plastic supradimensionată. Încă din ediția din august 1889 a revistei Kansas Farmer, oamenii au lăudat virtuțile hârtiei de copt pentru depozitarea produselor lactate. Pentru a păstra aroma untului proaspăt tocat, ambalat pentru livrare la piață. Cel mai bun material conceput până acum în acest scop este, spunem fără ezitare, hârtia de copt.
Când untul este învelit compact într-o astfel de hârtie, nu reușiți doar să păstrați o bună parte din aroma originală. Dar îi adaugi și calităților de păstrare — un mare deziderat în timpul sezonului de vară. Șu îl faci să pară atractiv și primitor pentru cumpărători. Se pare că hârtia de copt și lactatele au fost o potrivire delicioasă de secole.
Depozitare în congelator
Dacă cumpărați carne în vrac, dar trebuie să o separați în porții înainte de a o congela, hârtia de copt poate ține sub control acele bucăți de carne. Folosiți hârtie de copt între chiftele de hamburger sau pieptul de pui când le puneți într-o pungă de congelare. Sau într-un recipient sigur pentru congelator.
Iar pe măsură ce carnea îngheață, aceasta va rămâne separată. Aceasta înseamnă că atunci când recuperați carnea congelată, acele chifteluțe de vită sau piept de pui se vor desprinde ușor.