Reclamă

Dacă îți place orezul, s-ar putea să nu te surprindă să știi că 78 la sută din populația lumii simt la fel ca tine în privința cerealelor.

Ricepedia spune că peste 3,5 miliarde de oameni caută orez pentru a-și furniza 20% din aportul zilnic de calorii. Conținutul nutrițional al orezului variază, de la 123 de calorii, 2,9 grame de proteine. 30 de grame de carbohidrați, 0,4 grame de grăsimi și 0,9 grame de fibre pentru orezul alb nembogățit la 111 calorii. 2,6 grame de proteine, 23 de grame de carbohidrați, 0,9 grame de grăsime și 1,8 grame de fibre pentru orez brun neîmbogățit.

Impactul pe care îl are orezul asupra corpului tău depinde de ce fel de orez mănânci

Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când mănânci zilnic orez. Ar trebui să-l scoți din dieta ta
Pixabay

Să începem cu cel mai răspândit tip. Orezul alb, care este considerat un bob rafinat, deoarece nu are tărâțe și germeni. Nu conține o mulțime de macro și micronutrienți. Iar consumul prea mult din ei s-ar putea să vă înfometeze corpul de nutrienți importanți. Asta pentru că tot orezul este bogat în carbohidrați și te poate umple rapid. Ceea ce ar putea lăsa puțin loc pentru proteine ​​și grăsimi.

Consumul de orez alb în fiecare zi vă poate expune și la riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Există, de asemenea, riscul unui risc crescut de boli de inimă cu consumul regulat de orez alb.

Să te bucuri de orez brun în fiecare zi este o alegere mai sănătoasă

Spre deosebire de vărul său din familia orezului, orezul brun este considerat o alegere mai sănătoasă. Deoarece este un cereal integral, la fel ca ovăzul și pâinea integrală. A face orezul brun o parte din dieta ta zilnică înseamnă că consumi cantități mai mari de fibre. Ceea ce ajută la scăderea nivelului general de colesterol, te face să te simți mai satul mai mult timp. Și chiar ajută la prevenirea cheagurilor mici de sânge, conform Școlii de Sănătate Publică Harvard T. H. Chan . Spre deosebire de orezul alb – care are un indice glicemic (IG) de 64. Ceea ce îl face un aliment cu IG mediu – orezul brun are un IG de 55. Ceea ce îl face un aliment cu IG scăzut.

Și care este cheia consumului de alimente cu IG scăzut? De fapt, ele vă pot ajuta să vă reduceți riscul de a dezvolta diabet de tip 2, ajutându-vă să vă mențineți un nivel constant de zahăr din sânge. În plus, consumul de orez brun în fiecare zi înseamnă, de asemenea, că obțineți mai mult fier, magneziu și vitamine B. Care sunt vitale pentru un sistem imunitar puternic, conform Asociației Americane a Inimii.

Alimentele tale la pachet? Impactul consumului de orez în fiecare zi depinde de felul pe care îl mănânci. Dacă sunteți unul dintre cei 3,5 miliarde care iubesc felul de mâncare, poate fi înțelept să faceți trecerea de la alb la maro. Corpul tău poate să-ți mulțumească.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro