Reclamă

Oamenii își descarcă emoțiile prin plâns. Lacrimile pot apărea și atunci când o persoană este foarte fericită. Surprinzător este faptul că și câinii pot plânge de fericire. Un grup de cercetători japonezi au observat acest lucru și l-au împărtășit tuturor.

Motivul pentru care câinii plâng de fericire

În Japonia, cercetătorii au descoperit în urma unui studiu că și cățeii lăcrimează de fericire atunci când își văd stăpânul după o perioadă de timp, mai mult sau mai puțin îndelungată. Proprietarii de câini au observat că patrupedele lor sunt extrem de fericite atunci când ei revin acasă.

Animalele dau din coadă, se învârt în jurul stăpânilor, le ling mâinile și picioarele, încercând în felul acesta să le arate cât de bucuroși sunt că s-au întors acasă. Ultimele cercetări ale oamenilor de știință din Japonia au evidențiat faptul că aceste animale pot chiar plânge de fericire.

Ca și oamenii, câinii au glande lacrimare care le mențin ochii curați și sănătoși. În urma unor studii a fost observat faptul că aceste patrupede lăcrimează atunci când sunt foarte fericite.

„Am descoperit că aceste animale varsă lacrimi asociate cu emoții pozitive. De asemenea, am descoperit că oxitocina poate sta la baza acestei reacții, a spus Takefumi Kikusui, profesor la Universitatea Azabu din Japonia”, conform CNN.

Cu siguranță nu știai! Câinii obișnuiesc să își exprime emoțiile prin lacrimi. Din ce cauză plâng patrupezii
Mundo Perros

Conform oamenilor de știință, oxitocina mai este numită hormonul dragostei. Cercetătorul japonez a observat că cățelușa lui plânge de fericire atunci când își alăptează puii. Drept urmare a realizat un studiu pe 18 câini pentru a vedea dacă într-adevăr aceștia plâng de fericire.

Cercetătorii au plasat câte o bandă gradată de hârtie (testul Schirmer) în interiorul pleoapei inferioare a câinilor, timp de un minut înainte și după ce aceștia s-au reunit cu stăpânii lor, după o absență de 5-7 ore. Cantitatea măsurată de lacrimi a crescut cu 10% după reîntâlnirea cu stăpânul, potrivit celor de la „Adevărul”. Oamenii de știință însă nu au studiat dacă animăluțele plâng și atunci când au parte de emoții negative.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro