Reclamă

Insectele fac parte din ecosistemul natural. Multe dintre acestea au un rol esențial pe pământ, de cele mai multe ori fiind de ajutor pentru mediu și plante. Atunci când se simt însă amenințate, multe dintre acestea devin extrem de agresive. Pe teritoriul țării noastre nu există specii de insecte care să provoace leziuni grave atunci când atacă. Totuși, atunci când vine vorba de persoane alergice la diferite substanțe, totul se schimbă.

Prin ce diferă înțepătura de albină de cea a viespiei

Înțepăturile de albină sau viespe sunt unele dintre cele mai mari frici pentru adulți sau copii. Deși pot fi confundate cu ușurință, cele două tipuri de atac diferă. Albinele nu sunt agresive atunci când nu se simt amenințate sau mai ales se află în comunitate, în stup. Totuși dacă sunt atacate, acestea vor riposta numaidecât. Prin înțepare, albina își pierde acul definitiv, iar astfel moare. În cazul viespilor, procesul are loc diferit.

Close-up of bee sting stuck in human skin.

În mod special după încheierea verii, acestea devin mult mai agresive decât în restul perioadelor anului. Viespile pot ataca din senin, iar veninul lor declanșează o durere puternică. Este important de știut însă că acestea pot înțepa de mai multe ori și nu o dată precum albinele.

Semne că prezinți o alergie la veninul celor două insecte

S-a demonstrat că o persoană ar putea suporta 1000 de astfel de înțepături în corp, simultan. Durerea provocată prin înțepare se resimte ca o presiune puternică, aceasta fiind cauzată de conținutul ridicat de histamine și proteine.

În cazul în care ai o astfel de înțepătură durerea ar trebui să dispară în câteva ore, cel mult câteva zile. Atunci când vorbim de persoane alergice la acest tip de venin, lucrurile devin foarte serioase. Durerile în piept la câteva minute după atac, dificultățile în respirație sau umflarea limbii, a buzelor sau a feței arată clar că a fost dezvoltată o alergie. În astfel de cazuri este necesară de urgență intervenția medicului.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro