Reclamă

Problema cercurilor întunecate nu este străină nici bărbaților, nici femeilor!

Și când apar, ne simțim îngrozitor. Nu vă faceți griji. Nu ești singurul care se confruntă cu această problemă. Unele dintre cele mai uimitoare celebrități din întreaga lume s-au confruntat cu această problemă la un moment dat și au fost nevoite să recurgă la machiaj și corectoare pentru a ascunde aceste cearcăne.

Deoarece pielea din jurul ochilor este sensibilă, este mai bine să recurgeți la remedii naturale, mai degrabă decât la produse pe bază de chimicale, pentru a trata aceste probleme. Așadar, iată o listă de remedii de casă simple și ușor de realizat, care vă pot ajuta să respirați o nouă viață în jurul ochilor.

Pliculețe de ceai rece

Top 5 remedii pentru a ține cearcănele departe. Le poți face chiar la tine acasă
Pixabay

Una dintre cele mai eficiente și extrem de ușoare modalități de a combate aceste cearcăne este să folosești pliculețe de ceai rece. De preferință, folosiți ceai verde sau pliculețe de ceai de musetel pentru rezultate rapide. Se crede că cofeina reziduală ajută la contractarea vaselor de sânge, ceea ce reduce fluxul de sânge, ajutând la ameliorarea cercurilor întunecate.

Cum să folosiți pliculetele de ceai rece – Înmuiați pliculețele în apă și lăsați-le la frigider. Scoateți-le din frigider și puneți-le ușor pe ambii ochi timp de 10 până la 15 minute. Repetați în mod regulat.

Cartofi rasi sau Castravete ras

Acesta este de departe unul dintre cele mai eficiente remedii. De asemenea, ajută la reducerea umflăturii din jurul ochilor. Vitaminele, antioxidanții și natura antiinflamatoare a acestor legume răcoritoare ajută la reducerea inflamației din jurul ochilor, contribuind și la prevenirea întunecării.

Cum să folosiți cartofii sau castraveții – Radeți niște cartofi sau castraveți cruzi și puneți bucățile pe ochi. Relaxați-vă și îndepărtați-le după 10-12 minute. Alternativ, puteți extrage și sucul de cartofi sau castraveți. Luați o minge de vată, înmuiați-o în suc și puneți-o peste ochi. Asigurați-vă că întreaga zonă din jurul cearcănelor este acoperită. Se lasa 1-3 minute si se spala cu apa rece. În cazul în care ești presat de timp, poți pune direct pe ochi felii de castraveți sau cartofi.

Lapte rece

Laptele rece este un demachiant natural pentru ochi și ajută, de asemenea, la calmarea pielii sensibile din jurul ochilor. Laptele rece conține acid lactic, care nu numai că ajută la reducerea umflăturii, ci și luminează pielea. În plus, potasiul din lapte permite pielii să rămână mai bine hidratată, lăsându-vă o piele mai moale și mai suplă.

Cum se folosește laptele – Înmuiați o minge de bumbac în lapte rece și aplicați-o pe zona ochilor. Păstrați-l puțin și mai târziu clătiți ochii cu apă rece. Repetați de cel puțin trei ori pe săptămână!

Ridicarea capului

Modul în care dormim afectează și zonele din jur ale ochilor noștri. Câteva perne sub cap îl pot ridica și împiedică acumularea de lichid sub ochi, făcându-i să pară umflați și umflați.

Aloe Vera

Aloe Vera este un hidratant eficient. Pielea hidratată este mai puțin probabil să se lase și va rămâne sănătoasă mai mult timp. În plus, aloe vera ajută și la hrănirea pielii, prevenind îmbătrânirea prematură.

Cum se folosește Aloe Vera – Înainte de a lovi sacul, aplică ușor gel de Aloe Vera sub ochi și masează timp de 5-7 minute. Nu clătiți decât dacă vă simțiți lipicios și inconfortabil.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro