Pe măsură ce umiditatea crește în aer, pielea noastră este afectată negativ.
Acest lucru poate duce și la numeroase probleme ale pielii, cum ar fi focarele de acnee, care sunt caracterizate prin roșeață, mâncărime și durere. În plus, transpirația ne agravează porii, rezultând cosuri inestetice pe piele.
Din păcate, schimbările legate de schimbările climatice ale nivelului de umiditate pot avea o influență severă asupra pielii. Pielea feței este delicată și sensibilă în comparație cu restul corpului. Este ușor afectată de variațiile vremii și de umiditatea, făcând pielea mai sensibilă la vătămări. Transpirația excesivă apare ca urmare a umidității ridicate, ceea ce duce la o piele lipicioasă și grasă, făcând pielea mai predispusă la coșuri și acnee, în timp ce umiditatea scăzută poate induce uscarea pielii.
Modurile prin care pielea noastră poate reacționa la umiditate
Erupție: pielea predispusă la acnee poate să apară foarte ușor atunci când umiditatea din aer crește.
Erupții cutanate termice: conductele de transpirație se închid, ducând la anhidroză, care duce în continuare la captarea erupțiilor cutanate de căldură și la căldură, cum ar fi umflături și vezicule.
Infecții: Odată cu creșterea umidității, pielea devine predispusă la infecții fungice, eczeme și alte alergii ale pielii.
Sănătatea părului: Unul dintre dezavantajele umidității dezechilibrate este că afectează sănătatea părului nostru, făcându-l uscat și creț și crescând căderea părului.
Cum poate fi controlat impactul umidității asupra pielii
Hidratarea: Hidratarea este esențială pentru menținerea pielii sănătoase. Prin urmare, ar trebui să ne asigurăm că bem cel puțin 10 pahare de apă în fiecare zi. De asemenea, contrar părerii populare, hidratarea pe tot parcursul verii ne poate ajuta să ne protejăm și mai mult pielea.
Acid hialuronic: încorporarea acidului hialuronic în rutina noastră de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire este cu siguranță o idee bună. Rutina regulată de îngrijire nocturnă ajută la acumularea de colagen și la decongestionarea pielii și la repararea pielii sau măștile de somn cu acid hialuronic pot fi, de asemenea, adăugate ca rutină obișnuită de noapte.
Cremă de protecție solară: Soarele intens este unul dintre lucrurile care îți doare cel mai mult pielea când ești afară. Pur și simplu protejarea capului și a ochilor nu o va face. Nu uitați să aplicați protecție solară și să vă protejați pielea ori de câte ori ieșiți afară.
Ceață de față: Cu ajutorul acestor aburi, putem învinge căldura și ne putem menține instantaneu pielea calmă, rece și hidratată.
Schimbări ale stilului de viață: Schimbările stilului de viață pot juca, de asemenea, un rol vital pentru o piele bună. Cofeina și cafeaua deshidratează pielea. Astfel încât aportul de cafea ar trebui redus. De asemenea, se recomandă evitarea fumatului. Consumul de alimente bogate în apă, cum ar fi pepenele verde și pepenele, trebuie luat pentru hidratarea pielii.