Reclamă

Cu excepția cazului în care ești o anomalie genetică, este probabil să întâlnești oameni pe care nu-ți plac de-a lungul vieții.

Fie că este vorba de soacra ta sau de unul dintre colegii tăi, sigur vei întâlni pe cineva cu care pur și simplu nu faci clic. Trebuie să ne amintim că nimeni nu este perfect. Asta te include pe tine. La urma urmei, este puțin probabil să poți evita pur și simplu oamenii care nu-ți plac. De fapt, dacă restricționezi cu cine poți lucra, te limitezi doar pe tine.

În loc să vă îngropați capul în nisip, încercați să vă schimbați perspectiva în modul în care o fac oamenii de succes.

Acceptă că nu te poți înțelege cu toată lumea

Top 5 moduri de a purta cu oamenii care nu-ți plac
Pixabay

Oricât de mult sperăm să ne placă pe toți cei pe care îi întâlnim, de multe ori pur și simplu nu este cazul. Patel spune că primul pas pentru a avea de-a face cu oamenii pe care nu faci clic este să accepți că nimeni nu se înțelege cu toată lumea și asta e în regulă. Nu înseamnă că ești o persoană rea și nici nu înseamnă că sunt.

Este posibil ca tu și persoana respectivă să nu vă potriviți. Stilurile noastre comportamentale pot fi interzise între oameni. Unii sunt dominanti, în timp ce alții sunt timizi. Unii oameni sunt optimiști, iar alții se consideră „realişti”.

Încercați să puneți o întorsătură pozitivă pe ceea ce spun ei

Ai putea încerca să vezi cum se comportă oamenii diferit. S-ar putea ca socrii tăi să nu fi intenționat să sugereze că nu ești deștept. Iar colegul tău de muncă poate să nu încerce de fapt să te saboteze.

Chiar dacă persoana cu care ai dificultăți te agravează intenționat, a te enerva probabil că te va face să arăți rău. Așa că încercați să le oferiți beneficiul îndoielii.

Fii conștient de propriile emoții

Patel spune că este important să-ți amintești că propriile emoții contează. Dar în cele din urmă tu singur deții controlul asupra modului în care reacționezi la situații. Oamenii te vor înnebuni doar dacă le permiți. Așa că nu-ți lăsa furia să scape de sub control.

Dacă cineva te freacă în mod greșit, recunoaște acele sentimente și apoi lasă-le să plece fără a te implica cu persoana respectivă. Uneori, doar zâmbetul și încuviințarea din cap vor face truc.

Cheia, constă în a-i trata pe toți cei pe care îi întâlnești cu același nivel de respect. Asta nu înseamnă că trebuie să fii de acord cu o persoană care nu-ți place sau să mergi de acord cu ceea ce spune. Dar ar trebui să te comporți civilizat și să fii politicos. Făcând acest lucru, poți rămâne ferm în problemele tale, dar să nu dai impresia că ai ataca pe cineva personal. Ceea ce ar trebui să-ți dea avantajul.

Nu o lua personal și obține puțin spațiu

Cel mai adesea, un dezacord este probabil o neînțelegere. Dacă nu, și chiar nu ești de acord cu cineva, atunci încearcă să o vezi din perspectiva lui.

Încercați să nu reacționați exagerat, pentru că ei pot reacționa exagerat în schimb, ceea ce înseamnă că lucrurile escaladează rapid și înverșunat. Încearcă să te ridici deasupra tuturor concentrându-te pe fapte și încearcă să ignori cum reacționează cealaltă persoană, indiferent cât de ridicol sau irațional. Concentrează-te pe problemă, nu pe persoană.

Dacă aveți nevoie de puțin spațiu, luați-l. Ești perfect în dreptul tău de a stabili limite și de a decide când interacționezi cu cineva. Dacă simți că te trezești, fă-ți o pauză și obține un spațiu de respirație.

Exprimați-vă sentimentele cu calm și luați în considerare utilizarea unui arbitru

De obicei, modul în care comunicăm este mai important decât ceea ce spunem de fapt. Dacă cineva te enervează în mod repetat și asta duce la probleme mai mari, probabil este timpul să spui ceva.

Cu toate acestea, confruntarea nu trebuie să fie agresivă. Utilizați afirmații „eu”, cum ar fi „Mă simt enervat când faci asta, așa că ai putea te rog să faci asta.” A fi cât mai specific posibil va face mai probabil ca persoana să accepte ceea ce spui. De asemenea, le va oferi o oportunitate mai bună de a împărtăși partea lor din poveste.

Ar putea fi o idee bună să folosiți o altă persoană ca mediator în aceste discuții, deoarece acestea pot aduce un nivel de obiectivitate unei situații. S-ar putea să nu ajungeți ca prieteni, dar s-ar putea să găsiți o modalitate de a comunica și de a lucra împreună într-un mod eficient. A învăța să lucrezi cu oameni cărora le este greu este o experiență foarte împlinitoare. Și ar putea deveni încă o modalitate de a arăta cât de bine depășești barierele.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro