Reclamă

Să te plictisești de munca ta este inevitabil și de așteptat.

Dar să te confrunți cu probleme de sănătate mintală și stres sever din cauza asta, nu este. Epuizarea la locul de muncă se poate întâmpla multor oameni, mai ales în această eră în care munca lungă fără odihnă adecvată a devenit norma. Oamenii recurg la metode de lucru extreme doar pentru ca firma să poată culege maximum de beneficii.

Faza lunii de miere

Care sunt cele 5 etape ale burnout-ului. Ar trebui să le rezolvi din timp
Pixabay

Aceasta este faza în care v-ați alăturat recent la locul de muncă și totul pare perfect. Te străduiești să mergi mai presus și dincolo de munca ta. Punând în același timp energie și efort maxim în munca ta. Este mai probabil să ignorați tot felul de semne care indică stres și epuizare.

Debutul stresului

Acesta este momentul în care începeți să identificați și să experimentați un fel de stres. Care vă face dificil să vă concentrați asupra sănătății. Această perioadă te face să te simți inconfortabil la locul de muncă. Și te face să vrei să iei concedii mai lungi doar de dragul de a evita stresul și anxietatea de la locul de muncă. De asemenea, începi să-ți neglijezi munca și relațiile.

Stres cronic

Aceasta este faza în care experimentați cea mai mare formă de stres la locul de muncă. Pierzi în mod constant termenele limită, nu reușești să performați la locul de muncă. Și vă simțiți foarte copleșiți de cantitatea de muncă cu care trebuie să vă ocupați în fiecare zi. Este mai probabil să fii iritat, agresiv etc. Nu vei simți că ai energia necesară pentru a lucra eficient.

Epuizare

Acesta este momentul în care ești oficial epuizat, chiar atât de mult încât nu te poți concentra deloc pe munca ta. Nu ai chef să vii deloc la muncă și te temi că trebuie să te confrunți cu colegii și angajații tăi. Este posibil să vă luați concedii și mai mult pentru a evita să fiți nevoit să vă prezentați. Sau să vi se acorde responsabilitatea pentru orice muncă.

Când burnout-ul devine un obicei

Acesta este momentul în care burnout-ul devine o parte a rutinei tale zilnice, influențându-ți cariera, relațiile și viața în general. Acest lucru provoacă stres sever și probleme intense în sănătatea dumneavoastră fizică și mentală. De asemenea, este posibil să evitați interacțiunea cu cineva. Deoarece acest lucru a avut un efect grav asupra vieții dvs.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro