Este zi de doliu în lumea fotbalului românesc.

Unul dintre marii jucători, ce a performat și pentru naționala României s-a stins din viață. Anunțul trist al decesului a fost făcut de către clubul la care a jucat ani de zile. Fanii au fost surprinși de veste și își transmit regretele.

Fotbalistul Ioan Bucu s-a stins din viață. Acesta a decedat la vârsta de 66 de ani. A fost portar al echipelor Politehnica Iaşi şi Dinamo Bucureşti, dar şi al naţionalei României. Anunțul trist al decesului a fost făcut public de către clubului ieșean FC Politehnica.

Ioan Bucu s-a născut în județul Botoșani și a început cariera de sportivi la o vârstă fragedă. Acesta a deputat la echipa locală Tractorul, iar mai apoi și-a croit un drum sigur către succes. S-a mutat la Iași, unde a început să activeze în diverse grupări sportive, ulterior devenind portar la echipa din Copou. Talentul său a atras atenția, iar în 1978 a ajuns în loturile naționale.

Zi de doliu în fotbalul românesc! Un mare jucător s-a stins din viață. „Avea calitățile incontestabile…”
Social media

Ioan Bucu a decedat

Pe lângă activitatea de la naționala României, Ioan Bucu a activat și la Politehnica Iaşi şi Dinamo Bucureşti. După retragerea din activitate, fotbalistul a lucrat în administrație fiind conducătorul secției de fotbal la clubul ieșean, dar și directorul Direcției pentru Sport și Tineret a Județului Iași.

„Fostul mare portar al Politehnicii Iași a încetat, astăzi, din viață!  Născut la data de 26.01.1956 la Săveni, județul Botoșani, Ioan Bucu a început fotbalul la echipa locală, Tractorul. Apoi, îndrumat de tatăl său a venit la Iași pentru studii și nu a durat mult până să ajungă în vestiarul echipei din Copou.

Calitățile incontestabile au atras atenția selecționerilor și Ioan Bucu a ajuns la loturile naționale. A debutat sub tricolor în Turcia, în 1978. Apoi a apărat poarta României la Universiada din 1979, găzduită de Mexic.

În 1985 a fost transferat la Dinamo București. Iar în 1988 a revenit la Poli. După încheierea carierei sportive a lucrat în administrație fiind conducătorul secției de fotbal la clubul ieșean, dar și directorul Direcției pentru Sport și Tineret a Județului Iași.

Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis Politehnica Iași.