Reclamă

O cifră absolut marcantă reflectă realitatea dureroasă a femeilor care trec printr-o astfel de experiență dureroasă. Mai exact, peste 1,7 milioane de persoane sunt diagnosticate anual la nivel global cu cancer mamar. Mai mult de un sfert dintre acestea nu reușesc să ducă lupta cu nemiloasa boală și mor. Astfel de situații pot fi evitate cu ajutorul prevenției.

La cel mai mic semn distinct pe care îl experimentează o femeie, la nivelul organismului, prezența la medic este imperios necesară. Este important de știut faptul că acest tip de cancer, afectează nu doar femeile ci și bărbații.

Semnele care ar trebui să constituie o alertă

Numeroase femei se confruntă în perioada menstruației cu simptome neplăcute. Durerile abdominale, de sâni sau de cap sunt foarte persistente în momentele delicate. Totuși, trebuie făcută distincția clară între durerile mameloanelor pre menstruație și cele care au alte cauze. Multe femei nu acordă o atenție deosebită acestora, iar astfel ajung la medic prea târziu, atunci când boala pune deja stăpânire pe celulele sănătoase.

Două dintre primele simptome ale cancerului la sân sunt legate de durere, dar și de aspectul fizic al sânului.

Durerea apare odată cu mici umflături sau chiar așa numita „împietrire/întărire” a sânului. Mai mult, semnele vizibile apar de asemenea în faza incipientă. Aspectul pielii devine roșiatic, iar pierea are aspectul unor solzi.

Acestea nu sunt semnele unei deshidratări, ci semnalul clar că trebuie să ajungi de urgență la medic.

Cum este depistat cancerul mamar

Este indicat ca fiecare femeie să facă un scurt examen de palpare, acasă. Astfel, orice modificare la nivelul sânului poate fi ușor observată. De altfel, mamografia sau screening-ul pot depista imediat cancerul la sân. Fiecare femeie ar trebui să ajungă la medic pentru procedura respectivă, măcar o dată pe an.

Datele statistice arată că mai mult de jumătate dintre femeile care au început tratamentul la timp s-au vindecat de această boală.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro