Reclamă

Te-ai simțit vreodată nervos și îngrijorat de etichetele tale la masă?

Mâncarea a fost o parte esențială a culturii, la fel și respectarea etichetelor potrivite la masă. Încă din cele nai vechi timpuri, etichetele la masă au fost concepute pentru a face experiența de a mânca împreună plăcută. Și nu se poate nega că manierele la masă au evoluat constant de-a lungul anilor. Iar eticheta dvs. la masă decide adesea prima și ultima impresie.

A mânca cu gura larg deschisă

Top 5 etichete de bază la masă despre care nimeni nu ți-a spus
Pixabay

A mânca calm și a mesteca mâncarea cu gura închisă este prima regulă de a lua masa în oraș. Mestecatul necesită efort. Dar deschiderea gurii în timp ce mestecă cu siguranță distruge experiența altor persoane.

Termină de mâncat

Când terminați masa, asigurați-vă întotdeauna că așezați tacâmurile fie în centrul farfuriei. Fie pe părțile laterale ale farfuriei sau pur și simplu le țineți încrucișate. Informați chelnerul și așteptați.

Nu alege tacâmuri

Dacă lingura sau furculița alunecă de pe masă, nu o ridicați. Ci mai degrabă solicitați o înlocuire. De fapt, aceeași regulă se aplică și pentru șervețel. Puteți solicita unul nou, dar nu îl folosiți pe același.

Ați fost vreodată confuz cu privire la amplasarea tacâmurilor? Ei bine, cel mai simplu mod de a decoda utilizarea tacâmurilor este să mergi din exterior în interior. Ceea ce înseamnă că îți începi masa cu tacâmurile așezate mai întâi afară și treptat folosești restul tacâmurilor în funcție de masa servită.

Nu așezați cotul

Cu toții avem obiceiul de a ne odihni coatele pentru o experiență de luat masa confortabilă, dar vei fi uimit să știi că se crede că aceasta este o etichetă proastă la masă. Cu toate acestea, dacă masa este goală și nu este servită mâncare, vă puteți păstra mâinile sau coatele. Dar cel mai bine este să evitați.

Urmați ritmul

Fiecare individ mănâncă în ritmul său, dar când luați masa cu cineva asigurați-vă că încetiniți și ajungeți din urmă cu ritmul cinelor colegilor.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro