Reclamă

Există ceva mai iritant decât mâncărimea ochilor?

Când ochii tăi sunt înțepători în mod persistent, este aproape imposibil să te concentrezi pe altceva decât să oprești imediat senzația de zgârietură. Dar, pentru a tempera senzația de gâdilatură, trebuie mai întâi să știi ce-ți deranjează ochii.

Frecarea ochilor poate rupe stratul superior al corneei, producând durere și poate provoca o infecție.

Ai alergii sezoniere

Mâncărimi la ochi? Iată ce încearcă corpul tău să-ți spună
Pixabay


Alergiile sezoniere sunt cel mai probabil vinovat din spatele mâncărimii intense a ochilor.

În timpul sezonului alergiilor, există niveluri extrem de ridicate de particule de polen în aer. Care aterizează în și pe suprafețele corpului nostru, cum ar fi ochiul. Dacă aveți o alergie sezonieră, acest lucru poate duce rapid la intrarea sistemului imunitar alergic și la eliberarea de mediatori chimici care provoacă o reacție intensă localizată la nivelul ochiului. Inclusiv mâncărime, lăcrimare și roșeață.

În plus față de mâncărime, lăcrimare sau arsură la ochi, alte simptome frecvente de alergie sezonieră includ:

Strănut

Curge nasul

Congestie nazala

Eczemă

Respirație dificilă

Ai o alergie alimentară

La fel ca polenul și ambrozia, la unii oameni, anumite alimente pot provoca o reacție alergică sistemică care are ca rezultat ochi roșii și zgârieturi.

Iată de ce: Când sunteți expus la un declanșator de alimente alergice, mai multe sisteme de organe pot fi implicate. Acestea pot include ochiul, pielea, sistemele respiratorii, cardiovasculare și gastrointestinale. Și dezvoltă un răspuns pe măsură ce întregul organism reacţionează la alergenul alimentar.

Pe lângă mâncărimea ochilor, alte semne posibile ale unei alergii alimentare includ :

Furnituri sau mancarimi in gura.

Urticarie sau eczeme.

Umflarea buzelor, feței, limbii și gâtului sau a altor părți ale corpului.

Respirație șuierătoare, congestie nazală sau dificultăți de respirație.

Dureri abdominale, diaree, greață sau vărsături.

Amețeli, amețeli sau leșin.

Ai o infecție la ochi

Uneori, o infecție oculară poate produce unele dintre aceleași probleme ca alergiile sezoniere. Într-adevăr, infecțiile oculare pot provoca mâncărimi la ochi.

Deci, cum poți spune dacă ai de-a face cu o infecție sau alergii? Spre deosebire de alergiile sezoniere, o infecție oculară se va prezenta cu scurgeri groase sau mucoase și sensibilitate la lumină.

În plus, s-ar putea să simți și durere și/sau o senzație de mizerie în ochi.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro