Sezonul estival este aproape de a fi încheiat, iar hotelierii caută cu disperare să atragă în continuare turiști. Astfel, începând cu 15 august, aceștia au conceput noi planuri de tarifare pentru cazare. Bineînțeles, facilitățile sunt mult mai puține, iar vremea mult diferită față de vârful de sezon.

Începe și programul „Litoralul pentru toți”

Peste doar câteva zile se va da startul celei de a 41 ediție a programului Litoralul pentru toți. În cadrul acestuia, românii care nu au ajuns încă la mare, o pot face acum la prețuri mult mai accesibile. Mai exact, tarifele vor fi reduse cu aproape 75% față de vârful de sezon. Ceea ce înseamnă că la hotelurile de două sau chiar trei stele, tarifele de cazare pot porni și de la 35 de lei le noapte.

Momentan doar 27 de hoteluri de pe litoralul românesc participă activ la programul Litoralul pentru toți. Organizațiile din turism prevăd însă ca în următoarele zile să se alăture acestei ediții și alte unități de cazare.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an


Astfel, cel mai probabil vor fi disponibile, la fel ca în anii trecuți, peste 10.000 de locuri de cazare disponibile, la prețuri avantajoase.

Vacanța la mare pe final de sezon vine la pachet cu avantaje, dar și cu dezavantaje deopotrivă.

Multe dintre facilitățile hotelurilor nu mai sunt disponibile în extra sezon. Piscine, activități pentru copii, spectacole interactive organizate de animatori, etc, sunt incluse în pachetul de cazare pentru o perioadă limitată. Unul dintre marile avantaje constă în lipsa disconfortului termic. Zilele caniculare dispar spre finalul lunii august, astfel că, turiștii se pot bucura în voie de mai multe ore de plajă.

Totodată, în anii trecuți, mulți dintre români preferau să meargă pe litoral la final de sezon pentru a evita aglomerația.În acest an însă, cel mai probabil, stațiunile vor fi destul de pline și în următoarea perioadă.