Dacă iei multivitamine ca parte a ritualului tău de dimineață, nu ești singur.

Jumătate dintre adulții din SUA, inclusiv 70% dintre cei cu vârsta de 65 de ani și peste, iau în mod regulat multivitamine sau alte suplimente de sănătate. Și în timp ce administrarea zilnică de multivitamine nu poate compensa obiceiurile alimentare proaste, acestea pot fi benefice pentru completarea lacunelor nutriționale care ar putea lipsi în dieta ta.

Multivitaminele sunt o parte importantă a oricărui regim de sănătate, indiferent de vârstă sau sex. Ele pot avea un impact profund asupra sănătății dumneavoastră atunci când sunt folosite pentru a suplimenta o dietă deja echilibrată.

Luați-vă multivitaminele cu o sursă de grăsime

Top 3 moduri de a profita la maximum de multivitaminele dvs
Pixabay

Vitaminele se încadrează în două clasificări: solubile în apă și solubile în grăsimi. Vitaminele solubile în apă includ vitaminele B și vitamina C. Acești nutrienți se dizolvă în apă și sunt transportați în țesuturile corpului fără a fi stocați. Dimpotrivă, vitaminele liposolubile – A, D, E și K – sunt cel mai bine absorbite cu grăsimi. Și sunt stocate în țesutul adipos al organismului și în ficat.

Vitaminele solubile în grăsimi sunt cruciale pentru funcția imunitară, sănătatea oaselor și vederea. Ele sunt, de asemenea, necesare în dietă pentru a promova creșterea, reproducerea și sănătatea, potrivit National Institutes of Health (NIH).

Prin urmare, pur și simplu să vă luați multivitaminele cu apă nu va optimiza absorbția vitaminelor A, D, E și K. Luați în considerare administrarea multivitaminelor împreună cu o masă sau o gustare care conține grăsimi dietetice. Avocado, unt de arahide și ouă, toate sunt alegeri grozave.

Alternativ, cumpărați o multivitamină de înaltă calitate care conține o sursă de grăsime pentru a îmbunătăți absorbția vitaminelor.

Evitați să beți alcool înainte sau după multivitamine

Un pahar de vin sau o băutură rece după o zi lungă poate fi o modalitate plăcută de relaxare. Dar a face din consumul de alcool un obicei obișnuit poate interfera cu capacitatea organismului de a absorbi nutrienți esențiali. Cum ar fi vitamina B1, B12, acid folic și zinc.

Alcoolul afectează descompunerea nutrienților în molecule digerabile prin scăderea capacității pancreasului de a secreta enzime digestive. În plus, alcoolul inhibă absorbția nutrienților prin deteriorarea celulelor care căptușesc stomacul și intestinele. Interferând cu livrarea nutrienților în fluxul sanguin. Ca să nu mai vorbim că este lipsit de vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali.

Absorbția anumitor nutrienți este împiedicată de alcool. Prin urmare, evitați să vă luați multivitaminele cu câteva ore înainte sau după consumul de alcool, pentru a-i oferi timp să fie digerat.

Nu vă luați multivitaminele cu cafea

Dacă vă place să vă începeți ziua cu o ceașcă fierbinte de java, este posibil să fiți unul dintre milioanele de americani care beau cafea în fiecare dimineață. De fapt, 66% dintre americani beau acum cafea zilnic. Mai mult decât orice altă băutură (inclusiv apa de la robinet) – conform Asociației Naționale a Cafelei.

Cu toate acestea, băutura de dimineață poate perturba capacitatea corpului de a absorbi anumiți nutrienți. Cofeina poate reduce, sau chiar preveni, absorbția anumitor vitamine și minerale, în special fier, calciu, magneziu și vitamina B, toate acestea fiind esențiale pentru machiajul multivitaminei.

Băuturile cu cofeină, cum ar fi cafeaua și ceaiul, conțin compuși numiți taninuri care se leagă de nutrienți (de exemplu, fier) ​​și inhibă absorbția. De asemenea, cofeina crește urinarea. Ceea ce poate epuiza concentrația organismului de vitamine solubile în apă.

Așadar, dacă bei aceste băuturi populare dimineața, ia în considerare administrarea multivitaminelor mai târziu în cursul zilei sau la cel puțin o oră după ce ai consumat cofeină. Acest lucru vă va asigura că corpul dumneavoastră absoarbe cât mai mulți nutrienți posibil.