Oamenii legii, criminalistică, investigarea locului crimei, doar rezolvarea generală a problemelor au parcurs un drum lung de când Sherlock Holmes și Sam Spade stăteau pe alei (deși fictive) încercând să-și dea seama.

Dar chiar și cei mai ascuțiți detectivi fictivi – Shawn Spencer, Harry Bosch, Monk – nu pot prinde toți escrocii. Unele crime nu se rezolvă niciodată. Iată cinci cazuri reci notabile care încă derutează anchetatorii.

Uciderea lui Biggie Smalls

Top 5 cazuri care i-au derutat total pe anchetatori. Multe dintre aceste infracțiuni îți vor da bătăi de cap
Pixabay

Suspecții, motivele, teoriile din spatele morții prin împușcare a celebrului rapper Biggie Smalls (alias Notorious B.I.G. sau Christopher Wallace) în Los Angeles în 1997 sunt aproape prea multe pentru a fi enumerate. A fost implicat magnatul de la Death Row Records, Suge Knight? Uciderea lui Biggie a fost legată de împușcarea colegului rapper Tupac Shakur cu câteva luni mai devreme? A fost o lovitură de bandă? Au fost implicați polițiști strâmbi? Au fost scrise cărți, s-au produs documentare (chiar și cele recente) și mii de articole au încercat să dezlege crima. Rămâne nerezolvată.

Furtul Muzeului Gardner

În dimineața devreme a zilei de 18 martie 1990, doi bărbați îmbrăcați în polițiști au păcălit în Muzeul Isabella Stewart Gardner din Boston. În puțin mai puțin de o oră și jumătate, au smuls 13 piese de artă – inclusiv două Rembrandt, un Manet și cinci desene Degas.

În ceea ce a fost descris drept cel mai mare furt de proprietate din lume, care valorează la fel de mult. 1 miliard de dolari. Mii de piste mai târziu, opera de artă încă lipsește, iar recompensa de 10 milioane de dolari rămâne nerevendicată.

Moartea unui spion britanic

Un spărgător de coduri în vârstă de 31 de ani care lucra pentru MI6, Serviciul Britanic de Informații Secrete, a fost găsit mort în apartamentul său din Londra în august 2010.

Trupul său gol era lacăt într-o geantă North Face. Întorsătura: cheia lacătului era în geantă cu el. Moartea lui Gareth Williams – presa britanică îl numește cazul „spionului în geantă” – a fost prima dată considerată accidentală. Deși un legist a spus că probabil a fost ucis. Cazul este încă în curs de anchetă.

Uciderea lui Bob Crane

Cunoscut sub numele de înțeleptul col. Hogan din bizarul show TV de la sfârșitul anilor ’60 „Hogan’s Heroes” – era un sitcom plasat într-un lagăr de prizonieri de război din Germania nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Actorului Bob Crane, în viața reală, îi plăcea să facă poze și videoclipuri cu el însuși și numeroșii săi parteneri de sex în acțiune.

Când trupul lui lovit, cu un cordon electric în jurul gâtului, a fost găsit într-un apartament din Scottsdale, Arizona, în 1978, suspiciunea s-a centrat mai întâi pe un prieten care urmărea sexul. Prietenul a fost în cele din urmă acuzat de crimă, în 1992, dar achitat la un proces în 1994. Cazul rămâne deschis.

Identitatea lui Jack Spintecătorul

Niciun ucigaș din istorie nu este mai cunoscut decât cel care a pândit pe străzile murdare ale Londrei în 1888. Ucigând cel puțin cinci prostituate într-un mod brutal. Terorizând orașul și stârnind un interes pentru criminalii în serie care a durat secole.

Jack Spintecătorul, așa cum a ajuns să fie cunoscut ucigașul de la Whitechapel, și-a abuzat sexual victimele, le-a mutilat. Chiar le-a și îndepărtat organe interne. După diverse calcule, sute de oameni au fost suspecți. Niciunul dintre ei nu a fost acuzat vreodată.