Meteorologii anunță vreme ploioasă. Se menține trendul ultimelor zile, iar precipitațiile își fac, din nou, simțită prezența în mare parte din țară. A fost emisă o nouă alertă cod galben de averse torențiale și vijelii. Ce zone sunt afectate?

Cod galben de averse torențiale și vijelii

Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. Avertizarea este valabilă pentru intervalul 16 august, ora 12:00 – 16 august, ora 22:00.

„În zonele montane, în Transilvania, Maramureș și Moldova, local în Muntenia și Crișana vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala marți (16 august) pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar miercuri (17 august) cu precădere în nord, centru și nord-est. De miercuri, disconfortul termic va fi în creștere, iar vremea va deveni caniculară în vestul și sudul țării.”, anunță meteorologii.

Alertă ANM! Cod galben de averse torențiale și vijelii pentru mare parte din țară. Care sunt zonele vizate
meteoromania.ro

Prognoza meteo, 16 august 2022

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 16 august 2022. Potrivit ANM, vremea o să fie instabilă în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului de scurtă durată la munte, în nordul, centrul și estul țării.

Astăzi, cerul se va menține variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei la munte, în nordul, centrul și estul României. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20 – 30 l/mp și izolat 40 l/mp și vor fi condiții de grindină.

În ceea ce privește valorile termice, temperaturile maxime ale zilei se vor încadra între 24 și 34 de grade Celsius, iar cele minime între 12 și 22 grade.

În Capitală, vremea se încălzește, iar disconfortul termic crește. Cerul se va menține variabil, cu unele înnorări pe timpul zilei, când este posibil să apară precipitații. Temperaturile maxime vor fi situate între 32 și 33 de grade Celius, în timp ce minimele ajunge la 17 și 19 grade Celsius.