Astăzi în nord, în centru, în est, de asemenea, la deal și la munte rămânem cu atmosfera instabilă și vin alte serii de averse abundente și zgomotoase. În rest vremea este mai bună, dar în vest și în sud căldura devine sufocantă.  

Maximele pleacă de la 24 de grade în depresiuni și în Moldova și ating 34-35 de grade în Lunca Dunării.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde vor fi perioade însorite, dar din când în când se adună norii și vin câteva serii de averse zgomotoase. Se încălzește și crește disconfortul termic, iar maximele ajung la 33 de grade în Bărăgan.

Vremea în România

În Moldova sudică și în nordul Munteniei temperaturile se opresc la valori suportabile și nu vor fi mai mult de 30 de grade. O să plouă, însă, destul de mult și nu e exclus să cadă grindină și să se formeze vijelii.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim tot vreme instabilă, cu averse abundente, însoțite de tunete și fulgere. Îndeosebi în zona montană se vor strânge cantități însemnate de apă, iar temperaturile se opresc la 27 de grade.

Sursa: Social media

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș vin câteva ploi în cantități considerabile. Vor fi și fenomene electrice, și căderi de grindină, iar maximele ating 30 de grade pe la Satu Mare.

În ținuturile vestice avem atmosferă însorită în Banat, însă în Crișana și la munte apar câteva averse – mai abundente în regiunile mai înalte. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri și vor fi cel mult 33 de grade

În Transilvania găsim vreme instabilă, cu scurte momente însorite și averse consistente – îndeosebi în zonele montane, pe unde se vor strânge peste 40 de litri de apa pe metru pătrat. Vor fi și căderi de grindină, vântul se întețește pe timpul ploilor, iar temperaturile ating 30 de grade pe la Alba Iulia.

În Oltenia avem atmosfera cu soare; se face mai cald ca ieri, însă disconfortul termic va fi în creștere. Maximele ajung la 32…33 de grade, iar ploile apar doar pe la deal și pe la munte.

În ținuturile sudice va fi cel mai cald din tara și se vor înregistra 34, poate chiar 35 de grade în Lunca Dunării. După prânz atmosfera devine înăbușitoare și doar pe spații mici o să vină câteva averse.