Un pui de urs a devenit viral pe rețelele de socializare, după ce a fost filmat în timp ce părea că își dorește afecțiune.

Turiștii aflați pe Transfăgărășan, în zona Barajului Vidraru, au fost complet emoționați și au imortalizat momentul. 

„Întâlnirea cu Yogi”

Un simpatic pui de urs a fost surprins video de un turist în timp ce părea că cere îmbrățișări. Micul patruped s-a apropiat de turiști, cel mai probabil în căutare de mâncare, iar prin gesturile sale hazlii, a părut că vrea să fie luat în brațe.

Cel care a făcut publice imaginile cu micul urs, a adăugat la descrierea videoclipului mesajul: „Întâlnire cu Yogi pe Transfăgărășan”. Animalul părea destul de relaxat, ba chiar dornic de a se apropia de oameni într-un mod neașteptat.

De altfel, în aceeași zonă, un alt turist a surprins imagini incredibile cu doi urși care alergau spre el. Animalele au ieșit în fugă din tunelul care duce spre Cumpăna, Vidraru. Moment în care șoferul s-a panicat și a început să dea în marșarier. Cu toate acestea, unul dintre animale a ajuns mașina alergând, însă nu a atacat.

În schimb, celălalt urs s-a oprit și s-a ridicat pe labele din spate. De altfel, îl putem vedea în imagini cum se uită peste parapetul de protecție.

Salvamont a închis mai multe trasee turistice, tocmai din cauza urșilor

Într-un context similar, amintim că spre sfârșitul lunii iulie, Serviciul Salvamont Covasna a închis temporar trei trasee turistice din zona stațiunii Balvanyos din cauza urșilor și urmează să monteze panouri de atenționare și pe alte trasee pentru a preveni turiștii cu privire la pericolul de a se întâlni cu aceste animale sălbatice.

Astfel, Leonid Moscviciov, șeful Centrului Județean pentru Protecția Naturii și Salvamont Covasna, a declarat marți, 26 iulie, că au fost închise traseul Pasul Balvanyos – Tinovul Bufogo și retur, marcat cu punct albastru, Pasul Balvanyos – Capela Sf. Maria, marcat cu punct roșu și Pasul Balvanyos – Băile Apor, marcat cu triunghi roșu.