Vremea ploioasă din ultimele zile a adus numeroase probleme. Pe lângă inundațiile din mai multe zone din țară, doi adolescenți au fost la un pas de tragedie. Aceștia, o fată de 17 ani și un băiat de 14 ani, au fost loviți de fulger. În urmă incidentului adolescenta a fost transportată la spital, cu arsuri pe mare parte din corp.

În zona de munte, vremea a fost foarte capricioasă în aceste zile. S-au înregistrat ploi considerabile, vijelii și descărcări electrice. Din păcate, vremea rea a făcut și câteva victime. Mai exact, doi adolescenți au fost loviți de fulger, în Pasul Vâlcan din judeţul Hunedoara. După incident alarmă a fost dată imediat, iar salvatorii au pornit în ajutorul tinerilor.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD şi un altul de la Ambulanţă. Atunci când salvatorii au ajuns, cei doi adolescenți au fost găsiți în stare conștientă. S-au acordat primele îngrijiri medicale la fața locului, iar apoi tinerii au fost transportați la spital.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Tragedie în Hunedoara! Doi adolescenți au fost loviți de fulger! O fată de 17 ani a ajuns de urgență la spital Social media

Arsuri pe 30% din corp

Din fericire cei doi adolescenți ce au fost loviți de fulger au scăpat cu viață. Fata de 17 ani a fost transportată de urgență la spital. Aceasta prezenta arsuri de gradul 1 și 2 pe aproximativ 30% din suprafața corpului.

Cea de-a doua persoană lovită de fulger, băiatul de 14 ani, este în stare bună și nu a necesitat îngrijiri medicale.

„După alertarea forţelor şi ajungerea acestora (SMURD Vulcan şi SAJ) la faţa locului, s-au găsit două persoane conştiente. Una dintre acestea, o femeie, primind îngrijiri medicale de specialitate la locul evenimentului şi fiind mai apoi transportată la spitalul din Petroşani de către echipajul SAJ.”, a transmis ISU Hunedoara.

Nu a fost singurul incident ce a avut loc în acest weekend din cauza vremii rele. Zeci de turiști ce s-au aventurat pe traseele montane au cerut ajutor. Salvatorii au intervenit în numeroase cazuri și din fericire nu s-a înregistrat nicio tragedie.