Astăzi, 15 august, este zi de mare sărbătoare pentru creștini. Biserica Ortodoxă prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, cunoscută ca Sfânta Maria Mare. În fiecare an, în preajma acestei sărbători apare întrebare dacă se poate ura sau nu „La mulți ani!” celor care poartă numele Sfintei. Părintele Vasile Ioana a făcut lumină în acest caz.

Potrivit spuselor părintelui, se pare că aceia care au cunoștințe ce își serbează astăzi ziua numelui pot transmite liniștiți mesaje de „La mulți ani!”. Părintele Vasile Ioana a explicat că deși este vorba despre Adormirea Micii Domnului, momentul trebuie marcat cu bucurie. Pentru creștini trecere la cele sfinte este un moment important, așa că urările se pot face.

„Motivul pentru care unii spun că nu s-ar spune «La mulţi ani!» este că este Adormirea Maicii Domnului. Momentul trecerii ei la Domnul sau momentul mutării ei cu trupul la cer. Pentru creştini, momentul acesta, aşa-zisa moarte cum o numesc oamenii în limbajul obişnuit, este un moment de mare bucurie pentru cei care ştiu exact unde merg.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Străbunii noştri, românii noştri de altădată, mai puţin speriaţi de momentul acesta, spuneau «abia aştept să vină trenul». Bunicul meu înainte să moară asta spunea: «Abia aştept să mă întâlnesc cu Iisus. Mi-am dorit toată viaţa. Am vorbit cu El, cred în El, îl iubesc pe El şi acum când sufletul meu va pleca din trup mă voi întâlni cu El»

Moartea pentru creştini este un moment de bucurie. Este un moment de împlinire a unei vieţi în care ai sperat o viaţă întreagă că te vei întâlni cu El. Pentru Maica Domnului, momentul este cu atât mai frumos, pentru că este mutarea ei la cer cu sufletul şi cu trupul.”, a declarat părintele, potrivit libertatea.ro.

Părintele Vasile Ioana face lumină! Se spune sau nu „La mulți ani!” pe 15 august, de Sfânta Maria

„Se poate spune «La mulţi ani!» mai ales astăzi”

Mai mult, părintele Vasile Ioana a mai explicat că urările de „La mulți ani!” sunt cu atât mai bine venite astăzi. Asta pentru că pentru majoritatea martirilor momentul în care ei sunt prăznuiţi este momentul morţii, cel în care au plecat la cer.

 „Pot să spun că se poate spune «La mulţi ani!» mai ales astăzi. Pentru că pe 15 august este un moment de mare sărbătoare pentru Maria. Eşti alături de cineva drag în momentele cele mai importante ale vieţii. Şi un moment foarte important în viaţa Mariei este acesta. Când ea se reîntâlneşte cu fiul ei prea iubit, care îi primeşte sufletul în cer.”, a mai spus părintele.