Calendarul ortodox ne amintește evenimentul pe care creștinii ortodocși îl cinstesc în data de 15 august 2022. Este vorba de Sfânta Maria Mare, o sărbătoare importantă la români, cu cruce roșie.

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare cunoscută în termeni populari ca și Sfânta Maria Mare. Biserica Ortodoxă ne transmite că se încheie postul, semn că vine o sărbătoare de mare importanță pentru credincioși.

Astăzi este sărbătorită Sfânta Maria Mare

Conform creștinortodox.ro, Adormirea Maicii Domnului este sărbătorită în fiecare an în aceeași dată, după o perioadă de post. Este o sărbătoare trecută cu cruce roșie, care aduce foarte multe tradiții, obiceiuri și superstiții.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Sursa: Social Media

De Sfânta Maria Mare învățăm că Maica Domnului a fost înștiințată de un înger legat de mutarea sa din această viață. Praznicul este pomenit în Tradiția Bisericii și nu există informații despre eveniment în Sfintele Evanghelii.

„Acestea zice Fiul tău: Vremea este a muta pe maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primește cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viața cea nemuritoare”, sunt vorbele pe care le-a auzit Fecioara Maria.

După aceea, Maica Domnului și-a cerut iertare și abia apoi și-a dat duhul. Domnul Însuși S-a coborât din ceruri pentru a primi în mâinile Sale sufletul ei cel sfânt. În acele clipe s-au petrecut mai multe minuni și mulți bolnavi s-au vindecat.

Trupul a stat trei zile în mormânt, după care a fost ridicat în chip tainic spre lăcașurile cerești. Cel care a descoperit acest lucru a fost Toma, care a sosit la Ierusalim pentru a cinstit trupul Fecioarei Maria, doar că mormântul era gol.

Rugăciune pentru Sfânta Maria Mare. Face minuni pentru sănătate

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele. 

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale”. Amin.