Lidl a făcut un anunț oficial despre tichetele sociale, iar acest lucru vizează peste 2, 2 milioane de români. Începând din data de 10 august poți face cumpărături cu ele din magazin. Iată care sunt persoanele care pot beneficia de ele în acest moment. 

Retailerul german a transmis un mesaj important

Beneficiarii tichetelor sociale în valoare de 250 de lei, pot merge să achiziționeze alimente începând din data de 10 august. Campania germană a menționat că deocamdată sunt acceptate cardurile sociale de Sedexo și Up România, motiv pentru care voucherele Edenred nu sunt acceptate.

„Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo și UP România”, a informat retailerul german Lidl.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer”, anunțul oficial făcut de Lidl.

Mesaj oficial transmis de Lidl în privința tichetelor sociale. Cine poate cumpăra produse cu ele din magazin Arhivă presă

Începând cu această lună, românii care primesc de la stat aceste tichete sociale pot cumpăra alimente și de la magazinele Kaufland. Din nefericire, deocamdată, nu toți acești români beneficiază de această caracteristică, ci doar cei care dețin anumite carduri. În acest moment, în supermarketuri precum Lidl sau Kaufland este acceptată plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo și Up România.

Voucherele au fost distribuite de la data de 1 iunie

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a început procesul de emitere încă de la 1 iunie, iar voucherele au fost distribuite și încărcate pentru alimente care au fost oferite prin programul guvernamental.

Sumele de bani de pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de când sunt disponibili pe voucherele de alimente. Voucherele sociale din programul guvernamental Sprijin pentru România sunt destinate achiziției de produse alimentare, dar și de mâncare caldă.