Cu siguranță ți-ai făcut deja mulți prieteni de-a lungul vieții, dar aproape sigur ai pierdut și pe câțiva.

Cearta cu un prieten poate fi deosebit de grea, pentru că o prietenie este una dintre cele mai importante relații pe care le avem în viața noastră. Dar, deși există o serie de motive pentru care cineva s-ar putea să nu dorească să-ți fie prieten, o mare parte din aceasta se rezumă la o problemă cheie. Ei simt că nu ești un prieten bun. Deci, ce anume face pe cineva un prieten bun?

În general, toată lumea vrea să fie prietenă cu oameni care prezintă trăsături pozitive

Aceasta este trăsătura nr. 1 care te face un bun prieten. Majoritatea oamenilor caută asta
Pixabay

Când vine vorba de asta, o prietenie are două părți. Asta înseamnă că trebuie să prezentați unele dintre trăsăturile pozitive pe care le căutați atunci când vă căutați singuri prieteni. La urma urmei, dacă doar o persoană dintr-o prietenie lucrează pentru a aduce la iveală caracteristicile unui prieten „bun”, atunci nu este o prietenie adevărată.

O persoană care nu se angajează în prietenie în mod egal nu este un prieten bun. Uneori ai o singură persoană care face toată munca din prietenie. Acest lucru este problematic. Ne dorim o prietenie egală. Ne dorim ca prietenii noștri să fie alături de noi la fel de mult cum suntem noi pentru ei.

Dar există o trăsătură care ar putea ieși în evidență deasupra celorlalte

Deși există multe calități diferite care te pot face un bun prieten, există una care poate fi mai importantă decât oricare alta. Să fii un bun ascultător. Trăsătura de top care aprinde și susține prieteniile este abilitatea de a te asculta unul pe celălalt. Oamenii caută adesea această trăsătură de la alți oameni, deoarece adaugă profunzime oricărei prietenii.

Într-un cuvânt, această trăsătură este valoroasă pentru că se află la baza conexiunii. Nimic nu este mai valoros în lumea de astăzi decât o conexiune adevărată. Rețelele de socializare au diluat definiția societății despre prietenie. Așa că este și mai important să pastrezi și să cultivi prietenii puternice și continue, care adaugă substanță, sens și conversație inteligentă vieții tale.