Denumite „substanțe chimice” pentru că nu se descompun în mod natural, grupul de substanțe chimice este larg răspândit și se acumulează în oameni și în mediu foarte repede. Acestea se găsesc în tigăi, machiaje sau în detergentul de vase. Majoritatea persoanelor care utilizează frecvent aceste produse, nici măcar nu au idee la ce se expun. Cu atât mai mult, necesitatea folosirii acestora este aproape inevitabilă. 

Substanțele chimice se găsesc în produse folosite zilnic și în industrie. Tigăile antiaderente, recipientele pentru mâncare, machiajele, covoarele sau textilele sunt doar câteva dintre obiectele ce conțin aceste substanțe toxice pentru organismul uman.

Persoanele cele mai expuse la substanța chimică au de 4,5 ori mai multe șanse de a dezvolta cancerul de ficat. Ei cred că PFAS (substanțele polifluoralchilice), perturbă funcțiile ficatului și poate duce la îmbolnăvirea acestui organ în câțiva ani. Cercetările anterioare au indicat că expunerea la această substanță crește riscul de cancer la ficat.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an