Cei care au trăit în perioada comunistă își amintesc cu plăcere anumite mâncăruri sau produse pe care obișnuiau să le consume în acea perioadă.

Așadar, care era desertul cel mai râvnit de români în acea perioadă? Puțini erau cei care își permiteau să îl prepare.

Desertul care făcea furori pe vremea lui Nicolae Ceaușescu înseamnă pentru mulți oameni din ziua de astăzi, gustul copilăriei. Mulți își amintesc cu drag acest desert pe care îl mâncau în perioada comunistă și care, din păcate, acum nu se mai regăsește la rafturile magazinelor. Sau, dacă se găsește, și-a schimbat complet aroma. Iată care erau dulciurile cele mai râvnite la acea vreme.

social media

Desertul delicios de pe timpul comunismului. Puțini și-l puteau permite

Mulți dintre cei care s-au născut după Revoluția din 1989 i-au auzit pe cei mari vorbind cu plăcere despre prăjiturile delicioase din vitrina cofetăriilor.

Salamul de biscuiți

Pe vremea lui Ceaușescu, acest desert era servit cald, sub formă de ruladă. Era înfășurat într-o folie alimentară și era strânsă bine la capete. Salamul de biscuiți era des întâlnit în casele oamenilor. Era mai des întâlnit decât salamul normal. Rețeta conținea ingrediente rare pe vremea respectivă, dar foarte uzuale acum: margarină, biscuiți, zahăr, ouă, rahat și cacao.

Ciocolata de casă

Un alt desert iubit de toți, însă la fel de rar gustat era ciocolata de casă. Românii făceau destul de rar acest desert deoarece rețeta conținea ouă, zahăr și alimente care se găseau cu greutate. Cel mai rar ingredient care se găsea în casele oamenilor înainte de anul 1989 era cacao.

Crema de zahăr ars

Crema de zahăr ars era o prăjitură iubită de copii la vremea respectivă, însă destul de greu de preparat. În acea perioadă, zahărul și ouăle se dădeau pe cartelă, cu rația, lună de lună. Așadar, pentru o astfel de prăjitură, trebuia să consumi toată rația lunară. Din acest motiv, crema de zahăr ars era foarte greu de făcut.