Ai poftă de pepene, așa că pleci de acasă și te îndrepți fix spre piață. Internauții te sfătuiesc să verifici bine fructul. Tot mai mulți negustori aleg să modifice gustul pepenelui, adăugându-i sare. Iată trucul care te poate pune în dificultate.

Poate că nu ai remarcat acest lucru, însă multă lume preferă să mănânce pepenele cu diverse alimente, precum brânză, pâine sau aleg chiar să pună sare. Motivul pentru care unii oameni fac acest lucru este destul de simplu. Internauții susțin că sunt mulți negustori care adaugă sare în pepene, pentru a-i intensifica gustul.

social media

Ce se întâmplă dacă pui sare pe pepenele roșu

Poate nu știai, însă puțină sare pe felia de pepene roșu sau galben îi va scoate în evidență dulceața și o va face doar să aibă un gust mult mai bun. Unii oameni sunt de părere că pepenele și sarea merg de minune, precum unult de arahide sau jeleul.

Cu toate că nu te-ai gândit niciodată până acum să pui sare pe pepenele roșu sau galben, unii specialiști declară faptul că acest condiment poate îmbunătăți gustul fructului.

Conform spuselor dezvoltatorului alimentar Barb Stuckey, adăugarea de sare la un pepene dulce poate părea contraintuiiv. Însă, există o știință alimentară în spatele ei.

„Pepenele roșu are trei elemente gustative, dulce, acru și amar. Totul este în pulpa lubeniței. Amărăciunea ține în frâu dulceața și, de fapt, o suprimă într-o anumită măsură. Sarea are efectul de a doborî amărăciunea și de a crește dulceața.”, a declarat dezvoltatorul alimentar Barb Stuckey.

Ce spun internauții despre acest subiect

Se pare că internauții au format două tabere în ceea ce privește sarea psă peste pepene. În timp ce unii nu sunt de acord cu adăugarea acestui condiment peste pepene, alții sunt de părere că sarea va face fructul mult mai gustos.

Totodată, mai mulți utilizatori Reddit au comentat și ei acest subiect. Unii sunt de părere că sarea îmbunătățește gustul, pe când alții sunt de părere că îl alterează.