Masacrul din localitatea Bascov, județul Argeș, a șocat întreaga țară. Un bărbat cu probleme psihice grave și-a ucis cu sânge rece sora, fratele, părinții și o nepoată de cinci ani. Familia a preferat să îl îngrijească acasă pe bărbat, în loc să îl interneze. 

În cursul nopții de luni spre marți, agresorul și-ar fi omorât părinții și fratele. Marți dimineață acesta a intrat în cea de-a doua casă și și-a ucis sora și nepoata sa. Descoperirea macabră a fost făcută de abia marți după amiază, când cumnatul agresorului s-a întors de la muncă. 

„Nu am văzut așa ceva de zeci de ani”

Șeful serviciului de Medicină Legală din Argeș, Dan Manu, a declarat pentru ObservatorNews :

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

„După cercetarea la faţa locului, ceea ce am văzut în această după amiază nu am văzut de zeci de ani, de când sunt medic legist”. 

Autopsia efectuată pe cele cinci victime a scos la iveală primele concluzi. Cei cinci oameni prezentau același tip de traume la nivelul capului. Mai clar, este vorba despre traumatisme cerebrale și traumatisme cervicale prin lovite. Pe înțelesul tuturor, victimele au fost lovite în zona capului și a gâtului cu obiecte foarte dure. Important de spus este că victimele nu au prezentat semne de împotrivire, semn că au fost luate prin surprindere. 

Masacrul din Bascov | Autopsiile celor cinci victime sunt gata. Medic legist: „Ce am văzut azi nu am văzut de zeci de ani”

Criminalul a premeditat totul

”S-a produs secționarea mai multor pachete vasculare. Este dificil de spus o ordine cronologică (a uciderii membrilor familiei, n.red.) pentru că iau ca reper, și aceasta este și menirea unui medic legist care trebuie să fie la fața locului, instalarea semnelor precoce de moarte reală. Ori la ora la care am intrat în camere și am examinat cadavrele tuturor celor cinci semnele erau deja instalate, fapt ce denotă că a trecut un timp rezonabil, cel puțin șase ore, privind instalarea acestor semne de moarte reală”, a declarat medicul legist. 

La audieri, ucigașul a povestit în detaliu cum a procedat cu fiecare victimă în parte. Anchetatorii sunt de părere că premeditarea este evidentă.