Din cauza secetei care a pus stăpânire peste România, prețurile la alimente au crescut drastic. Acum, mierea românească va fi mult mai scumpă față de cum a fost până acum. Iată cât va trebui să plătești pentru un borcan. 

Seceta în România creaă mari probleme. Multe alimente au început să se scumpească din pricina acestui lucru. Producția a scăzut iar prețul anumitor alimente s-a scumpit. Așadar, printre alimentele care au suferit o creștere majoră a prețului se află și mierea.

Mierea românească a ajuns să se scumpească din cauza plantelor de câmp care au început să se usuce, din cauza lipsei ploilor.

social media

Cât va trebui să plătești pentru un borcan cu miere

Din cauza secetii, frunzele copacilor se usucă. Așadar, albinele nu mai au de unde să extragă polen pentru miere. Astfel, apicultorii au fost nevoiți să hrănească albinele cu nectar, iar prețurile au crescut pentru ca aceștia să nu rămână în pierdere.

Apicultorii afirmă că prețurile pentru un singur borcan cu miere ar trebui să crească cu cel puțin 50% mai mult, față de prețurile de anul trecut.

„Este foarte trist ceea ce am văzut, pentru că, pe lângă faptul că nu au reușit să-și formeze coronița de miere pe care trebuie să o aibă în rame, albinele nu au nici destul polen”, spun apicultorii.

Producția de miere în acest an, a scăzut

Din cauza secetei din acest an, producția de miere a scăzut. Majoritatea apicultorilor nu își permit să hrănească albinele cu nectar pentru a face miere. Acest lucru reprezintă o cheltuială în plus pentru apicultori, iar acest fapt duce ulterior la determinarea acestora de a mări prețurile pentru un singur borcan cu miere.

Așadar, pentru un borcan de miere de salcâm, vei fi nevoit să scoți din buzunar între 40 și 45 de lei. Producția de miere din acest an va fi de doar 12.000 de tone față de 32.000, cât era în anul 2015.