Cu toate că suntem aproape de finalul verii, temperaturile termice continuă să urce tot mai mult.

Așadar, din cauza căldurii de afară, putem să ne răcorim cu o băutură rece, savuroasă sau direct cu o gustare. Însă, atunci când servim băuturile, nu putem să le servim fără gheață. Iată cum poți opri topirea cuburilor de gheață și cum o poți face să reziste mai mult la temperaturi ridicate.

Pe vremuri, multe gospodinte apelau la sare pentru a încetini procesul de topire al cuburilor de gheață. Însă, un truc inedit folosit de ele indică faptul că dacă punem gheață peste un strat de sare, cuburile respective se vor păstra pentru o perioadă mai lungă de timp.

Însă, acest truc s-a dovedit a fi un mit fals, reprezentând o pierdere de vreme și o mare risipă de bani. Așadar, noi vă prezentăm un truc cât se poate de adevărat și inedit. Veți evita risipa de cheltuieli inutile.

social media

Cum încetinești topirea cuburilor de gheață

Acest truc te va face să scapi de cheltuielile inutile. Acest sfat va fi foarte practic pentru a păstra bunurile alimentare, precum băuturile servite într-o zi foarte călduroasă, mai reci, fără ca gheața să se topească.

Ei bine, ai nevoie de doar câteva lucruri. Așadar, va trebui să ai la îndemâna ta niște vată de bumbac, apă și un recipient. Este un truc foarte simplu, chiar mai simplu decât te-ai fi gândit.

Ei bine, după ce ai făcut rost de vată de bumbac, apă și un recipient, iată ce trebuie să faci.

  1. Umple ¾ din recipientul în care vrei să pregătești gheață cu apă.
  2. Adaugă vată de bumbac într-o cantitate suficientă încât să absoarbă apa din recipient.
  3. Depozitează recipientul cu apă și vată de bumbac în congelator.
  4. După câteva ore, în recipient, apa și vata de bumbac vor fi înghețate.
  5. Scoate bucata de gheață din recipient și pune-o în produsul sau băutura pe care vrei să o răcești.

Cu toate că pare ciudat, trebuie să știi faptul că vata de bumbac nu va afecta produsul în nicun fel. Vata respectivă va rămâne intactă.