România nu scapă de instabilitate atmosferică sau de precipitații însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului. La ora 10:00, meteorologii au emis noi avertizări. În vigoare sunt două coduri, unul galben și unul portocaliu. 

Cod galben de instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică, avertizare care vizează Oltenia, nordul și vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și zona montată.

În aceste zone, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, ploi torențiale, fenomene electrice și intensificări ale vântului.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Meteorologii au anunțat că există condiții de grindină și vijelii. În zonele menționate mai sus se vor strânge cantități de apă mai însemnate, mai exact de 25…35 l/mp și doar pe arii restrânse peste 40 l/mp. Avertizarea este valabilă în intervalul 10 august, ora 10:00 – 11 august, ora 08:00.

„În Oltenia, în nordul și vestul Munteniei, în sud-vestul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40 l/mp”, este anunțul făcut de meteorologi.

 

Noi vești din partea meteorologilor. ANM anunță cod galben de instabilitate atmosferică. Ce sunt zone afectate meteoinromania.ro

Cod portocaliu de ploi abundente

În vigoare va intra, de la ora 12:00, și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică și ploi abundente, ce visează Oltenia, nord-vestul Munteniei și zone din Carpații Meridionali.

Meteorologii au anunțat că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, averse, fenomene electrice, condiții de grindină și intensificări ale vântului.

În zonele vizate de codul portocaliu, se vor strânge cantități de apă mai însemnate, care vor depăși 40…50 l/mp și pe alocuri 70 l/mp. Avertizarea este valabilă în intervalul orar 10 august, ora 12:00 – 11 august, ora 03:00.

„În cea mai mare parte a Olteniei, în nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali, vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Notă: în majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată”, au anunțat meteorologii.