Învățăm despre principiile principale ale îngrijirii de sine în copilărie.

Toată lumea înțelege cât de important este să se spele pe mâini și să se spele pe dinți în mod regulat. Dar, de multe ori, nici măcar nu ne gândim la obiceiurile de igienă care pot fi de fapt dăunătoare pentru noi. Chiar și felul în care ne usucăm corpul după duș și ne tăiem unghiile contează.

Întotdeauna începem să ne spălăm pe dinți în același loc

Top 5 greșeli de igienă pe care, fără să știm, tindem să le considerăm inofensive Pixabay

Când începem constant să ne spălăm pe dinți în același loc, acordăm cea mai mare atenție dinților care sunt periați primii. Dinții pe care îi periem ultima dată nu primesc prea multă atenție, deoarece avem tendința de a ne plictisi când ajungem la ei. Prin urmare, stomatologii sfătuiesc să nu se obișnuiască cu același model de periaj și să înceapă întotdeauna cu dinți diferiți pentru a-i curăța mai uniform.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Ne spălăm pe față după ce ne antrenăm în activitate fizică, nu înainte

Experții cred că este mai important să te speli înainte de a te angaja în activitate fizică. Este mai bine să spălați orice machiaj sau murdărie în avans și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la curățenia pielii după un antrenament. Dacă nu faceți acest lucru, atunci este mai bine să nu vă ștergeți fața de transpirație după antrenament. Astfel, riscați să vă înfundați porii. Este suficient să ștergi ușor pielea cu un prosop de bumbac.

Tăiem unghiile umede

Unghiile umede sunt mai moi decât cele uscate, așa că tăierea lor poate părea mai ușoară. Dar, de fapt, această metodă aduce mai multe inconveniente, deoarece unghiile se îndoaie. Iar tăietura se transformă într-o lacrimă. Marginile neuniforme ale unghiilor se pot agăța de îmbrăcăminte, ceea ce le poate deteriora pe ambele. De aceea este mai bine să vă tăiați unghiile uscate.

Ne bazăm pe eficacitatea șervețelelor umede

Șervețelele antibacteriene ucid germenii, dar numai pe mâinile curate. Dacă pielea este acoperită cu murdărie sau grăsime, alcoolul din șervețele nu va putea pătrunde în piele. Spălarea regulată a mâinilor va fi mai fiabilă în acest caz.

Ne usucăm corpul prea mult după duș

Experții nu recomandă să vă ștergeți după un duș. Cu un prosop, îndepărtăm celulele moarte care protejează pielea. În schimb, cel mai bine este să așteptați ca pielea să se usuce singură sau să o uscați ușor cu un prosop în loc să o frecați.