De aproximativ patru luni, Elena Udrea se află în închisoare după ce a fost condamnată în luna aprilie, în dosarul Gala Bute, la 6 ani de închisoare cu executare. De atunci și până în prezent, aceasta se tot luptă pentru a scăpa de condamnare. În prezent, Elena Udrea solicită desființarea sentinței prin care a fost condamnată la 6 ani de închisoare, iar pentru a face acest lucru a depus patru contestații la executare la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar și la Tribunalul București. 

Cum poate scăpa de închisoare Elena Udrea

Pe rolul instanțelor au fost depuse 4 contestații la executare, dintre care 3 au fost înregistrate la Instanța Supremă, iar una la Tribunalul București. Fostul ministru solicită desființarea deciziei de condamnare și eliberarea sa din penitenciar. 

Elena Udrea are șanse să fie eliberată din închisoare. Acest lucru se poate întâmpla din cauza faptului că bombardarea instanțelor cu cereri de contestare care au același obiect poate face ca dosarul să ajungă la repartizare la o instanță care a mai decis în favoarea celor condamnați. Iar apoi toate celelalte cereri sunt retrase, conform EVZ.RO. 

Colaj Substantial

Condamnarea Elenei Udrea   

Elena Udrea a fost condamnată de către Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Înainte cu o zi de a se da sentința de către magistrați, Elena Udrea a plecat din țară. După ce a fost dată în urmărire internațională, aceasta a fost prinsă de către oamenii legii din Bulgaria, pe 7 aprilie.    

Avocatul acesteia susține că femeia nu a fugit din țară, ci se ducea în Grecia fiindcă avea o programare la o clinică de specialitate. Conform avocatului, Elena Udrea încerca să mai facă un copil. Din aprilie și până în prezent, fostul ministru al Dezvoltării a stat încarcerată într-o închisoare din Bulgaria. Acum, aceasta se află în România, într-un penitenciar de femei. În continuare Elena Udrea se chinuie să iasă din închisoare, acuzând că este ținută acolo ilegal.