Semnificația oricărui steag arborat la malul mării ar trebui să fie cunoscută de toți turiștii care aleg să stea pe litoral.

În unele cazuri, ele pot însemna chiar și diferența dintre viață și moarte. Ce semnifică totuși culorile steagurilor de la malul mării? 

Pe lângă cunoașterea semnificațiilor culorilor steagurilor, Primăria Constanța le-a transmis celor de pe malul mării să fie atenți și la semnele salvamarilor. O vacanță mult așteptată la mare se poate transforma într-o tragedie doar într-o fracțiune de secundă.

Desigur, scăldatul în mare este modul perfect de a te relaxa, însă oamenii trebuie să ia în calcul și pericolele la care sunt predispuși.

social media

Ce semnifică, de fapt, culorile steagurilor de la malul mării

Pentru a evita tragediile, Primăria Constanța le-a transmis turiștilor să aibă mare grijă la sistemul de steaguri și semne pe care salvamarii le folosesc. Cei prezenți pe plajă sunt obligați să respecte aceste semne. Totodată, turiștii trebuie să respecte și indicațiile salvamarilor.

„Atunci când vrem să intrăm în apă, trebuie neapărat să ținem cont de steagurile arborate în punctele de salvamar”, a recomandat Primăria Constanța, astfel încât distracția pe plajă să decurgă în siguranță pentru turiști.

Steagul roșu cu galben care este arborat pe plajă înseamnă că acel loc este atent supravegheat de către salvamari. Însă, atunci când steagul roșu complet este arborat, acest lucru înseamnă că intrarea în mare este stric interzisă. Steagul roșu apara atunci când condițiile meteo sunt nefavorabile și foarte periculoase.

Atunci când steagul galben este arborat, atunci înseamnă că înotul este recomandat doar înotătorilor profesioniști. Cei mai puțin experimentați nu au voie în apă. În privința steagului în carouri alb-negru, acest lucru semnifică faptul că în zona respectivă este permis doar accesul ambarcațiunilor.

Dacă nu este arborat niciun steag alb și dacă nu există niciun steag de avertizare, atunci toți turiștii pot intra în apă oricând vor și se pot distra fără probleme.