Deși toată lumea îl cunoaște astăzi ca fiind unul dintre emblemele stand-up-ului românesc, ei bine, Dan Badea, căci despre el este vorba, s-a remarcat în showbiz ca DJ.

Vedeta și-a început cariera cântând cu Fizz și Delia. Mai mult decât atât, și-a descoperit talentul de scriitor încă de când compunea piese. Și astăzi compune. Însă, acum se ocupă de cele mai savuroase glume, reușind să epuizeze toate biletele la spectacolele sale de comedie. 

Dan Badea a scris pentru Hi-Q

Recent, actorul a fost invitat în cadrul emisiunii online „Funny și Simplu”, moderat de Mihai Morar, unde a vorbit deschis despre cariera sa. Cu toate că astăzi este imaginea perfectă a stand-up-ului din România, în trecut, comediantul făcea furori alături de nume sonore ale industriei muzicale.

La începutul anilor 2000, Dan Badea era celebru ca DJ Star. Și, după ce a întreținut atmosfera în cluburile studențești, a avut câteva colaborări importante. În 2004, a cântat cu Delia melodia “Sufletul meu”, apoi cu Fizz, în videoclipul căruia, apare într-un halat de baie, la piscină, întins pe un șezlong, înconjurat de o armată de femei.

Sub numele de DJ Star, Dan Badea a avut în acea perioadă o colaborare și cu trupa Hi-Q. El a fost inginerul de sunet al formației. Și, totodată a devenit un apropiat al celor doi băieți din trupă: Florin Grozea și Mihai Sturzu. Ceea ce puțină lume știe este faptul că actorul a și compus pentru cei cu care a lucrat.

„Eu am scris versurile pentru „Gașca mea”, în totalitate. Piesa originală era cu „na, na, na”. Am făcut întâi strofele și parcă lipsea un refren. Ei au fost în mai multe locuri la radio și toți au spus același lucru. Parcă mi le-a scris Dumnezeu. A fost cântată de toată țara și o să o mai fie cântată”, a declarat Dan Badea.

@video.clipuri1 #danbadea #fy #2022 #podcast #foryou #videoclipuri1 #bucuresti ♬ original sound – videoclipuri1


Chiar dacă a renunțat la muzică, artistul este de neoprit în ceea ce privește succesul în comedie. A devenit extrem de iubit de public și reușește să surprindă cu fiecare număr de stand-up.